Bondarenková (SPD): Klasika - velká kauza před volbami. A ještě vypnuli Facebook

06.10.2021 22:21 | Komentář

Tak nám pořádně graduje volební kampaň. V televizi finišují volební souboje, naštěstí jen slovní.

Bondarenková (SPD): Klasika - velká kauza před volbami. A ještě vypnuli Facebook
Foto: archiv
Popisek: JUDr. Vladimíra Bondarenková, členka hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), specialistka na mezinárodní a evropské právo

Do toho jedna pořádná kauza - tentokrát Pandora Papers (obdoba Panama Papers). No, co by to bylo za volby do Poslanecké sněmovny, kdyby se před nimi neobjevil aspoň jeden sólo kapr, pořádná aféra. Ale tahle je už trochu vyčpělá, opakovaný vtip není vtipem. Možná poprvé to bylo trochu zajímavé. Ale letos, aby nebyla nuda, je přidaná jedna inovace. Vypnutí Facebooku, Instagramu, Twitteru a WhatsUpu. Přesně ve chvíli, kdy se rozhodují poslední nerozhodnutí voliči. Takže ještě že to pro větší efekt vypli celosvětově a jestli to nenahodí do zítřka, začne to být trochu podezřelé.

Možná si říkáte, že to nesouvisí s Českou republikou. To si nemyslím. Načasování je příliš dokonalé. Navíc u kauzy Pandora Papers vůči České republice tvůrci udělali chybu a nechali vyjádřit se Miu Farrow negativně o premiérovi Andreji Babišovi. Taková školácká chyba. Copak Miu někdy zajímala Česká republika? Ví vůbec na kterém kontinentu leží? Bylo by zajímavé to zjistit. Nadnárodní transatlantické kruhy toho umí spoustu zařídit. Nějaké ty články v novinách, to je pro ně hračka. Naopak tak se obvykle dobře pozná, odkud vítr fouká, když nějakou zprávu zveřejní najednou (s podobným textem) např. Washington Post a The Guardian. Další evropské deníky se pak nadšeně přidají, doplní detaily. Není to poprvé.

A také není to poprvé, kdy "hrozí" vláda ANO s SPD, případně s někým dalším v podobném duchu. Minule to dle německých novinářských investigativců zakázala jistá tetička z Berlína. Ta už je ale mimo hru, v Německu to po volbách přebírá jiná parta a ti ještě nejsou tak ukotvení a jasně vyprofilovaní. Takže procesy musí zástupně řídit někdo jiný.

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26170 lidí

Ale nebojme se, i přes dočasné oslepení sociálních sítí kontakty mezi lidmi neustaly a nemusí se nutně odehrávat přes internet. Tak jako jsme i dnes vyrazili do ulici popovídat si s lidmi napřímo, tak už to děláme dlouho a úspěšně. Úžasná dnešní atmosféra mne vede k pocitu, že volby dopadnou dobře. Minimálně pro SPD. Ale hlavně pro naše občany, kteří se stále silněji ozývají, aby bránili svoje práva, dosaženou životní úroveň a nechtějí zhoršit svůj život ve jménu nějakých podivných  (byť ekologických) ideologií. Dnes a denně se setkáváme s tím, že lidé v České republice vědí, co chtějí, nepotřebují, aby jim to, co je pro ně dobré, určoval někdo z Bruselu. Sami víme, co je pro nás dobré a nepotřebujeme cizí rozhodování. Kdo tohle zadání od voličů letos splní, ten může očekávat dobrý výsledek ve volbách.

Myslím, že ani nemusím připomínat, aby lidé přišli k volbám. Ti odpovědní občané, kteří myslí na svou budoucnost a budoucnost svých rodin, si své občanské právo volit do Poslanecké sněmovny jistě uvědomují. Takže v pátek to začne a v sobotu budeme čekat se zatajeným dechem. Jistě to dobře dopadne. Nebo spíš, jistě to dopadne skvěle!

Článek byl převzat z Profilu JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…