Čepelka (TOP 09): Podepsali jsme, že euro přijmeme

12.02.2024 11:13 | Komentář

Co to je zase za dezinformační smršť o přijímání, nebo nepřijímání eura? Odborníci by mi potvrdili, že v nějakém zásadním dokumentu (smlouva o přistoupení ČR k EU nebo Lisabonská dohoda) jsme podepsali, že euro přijmeme.

Čepelka (TOP 09): Podepsali jsme, že euro přijmeme
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Spíš to bylo hned k 1. květnu 2004, ke dni vstupu ČR. Otázka proto podle mne není ZDA, ale KDY. V tom případě jsou nicotné diskuse, zda euro definitivně odmítnout a nesmyslné je dokonce referendum o přijetí eura (tuším taky nikde v Evropě nebylo, nebo bylo?). Takové referendum by stejně bylo konzultační, jakýsi „průzkum trhu“, nic víc. Opozice, která euro zcela odmítá, by potřebovala vypráskat za hranice parlamentu, neboť – podle mého názoru – úmyslně dezinformuje veřejnost, že se o tom ještě může nějak rozhodovat. My jsme o tom přece už rozhodovali – v referendu o připojení k EU. Omlouvám se těm, kteří si myslí, že o tom ještě nerozhodli. Možná ne oni, ale jejich rodiče v červnu 2003 ano.

(Netvrdím tímto, že jsem zastáncem brzkého přijetí eura, můj názor je ale téměř bezcenný, proto ho neuvádím. Důležitý je právní stav věci.)

OLDŘICH ČEPELKA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.