Chalupa (ANO): Presumce viny je v našich podmínkách totálním nesmyslem

18.02.2018 20:38

Komentář na facebookovém profilu k pojetí spravedlnosti v našem státě.

Chalupa (ANO): Presumce viny je v našich podmínkách totálním nesmyslem
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Politické i mediální pokrytectví...tak ono se to (konečně!) začalo říkat otevřeně?, začínáme otevřeně mluvit o tom, o čem se ve "slušné" společnosti nemluví (protože se to nehodí)?! Ó hrůzo, jak nedemokratické, nesprávné, lživé, populistické.... 

Politické pokrytectví některých politiků, kteří nemají jiná profilová témata, nezná mezí - popírání toho, o čem si v České kotlině roky štěbetají vrabci na střechách, navíc využitelná k nesmyslným politickým šarvátkám a zdržováním rozvíjením absurdních témat ve stylu - co si to, sakra, ten premiér dovolil říct, jak to že nahlas říká co se politicky říkat nemá - občan má přece jiné starosti, vysvětlete co jste si to dovolil říct, doložte co jste to tu vyslovil (tak trochu Hlava XXII)..... ve sněmovně, která by snad už konečně mohla začít fungovat (protože ta skutečná práce - tedy zákonodárství - stojí....to že stojí, nás všechny stojí i dost peněz).

A pokud jde o spravedlnost - aniž bych byl nějakým ohnivým, fanatickým zastáncem pana poslance Okamury, zaujaly mne slova pana P. Rychteského, které na adresu p. Okamury pronesl velmi zřetelně a jasně formulované (nebudu opakovat v podstatě obvinění z trestných činů) - pokud to tedy p. Rychetský myslí vážně (to co řekl), pak pokud jde o spravedlnost - jak to, že on, především on, jako určitá ikona hlídače ústavních práv, už dávno nepodal na p. Okamuru trestní oznámení? To je morální postoj/příklad ke spravedlnosti, jejímu principiálnímu naplnění? Nebo je to všechno zase trochu jinak a je to mnohem více o politické a popmediální hře než o spravedlnosti jako takové?!

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Spravedlnost? Už jen to, že soudní procesy zde trvají roky a normální člověk je za tu dobu psychicky, sociálně i exitenčně zničen i když se nakonec ukáže, že obvinění bylo mylné, nesprávné - a to už od samého počátku? Jsou tu nepochybně skupiny osob/loutkařů, kterým nejde apriori o to, dostat "někoho do tepláků", stačí už jen to, co jsem napsal před chvílí - falešné obvinění stačí, byrokratická mlýnice a nekompetence vyvolených zařídí zbytek i když jde o neviného.

S ohledem na to, co si mohu dát dohromady jako občan i bývalý poslanec (úžasná doba 2013-2017) prostým vzorcem 2+2= dohromady, musím jednoznačně souhlasit s panem senátorem Čunkem - stav věcí v ČR je v takovém stavu, že presumce viny, tak snadno zneužitelné a použitelné v politickém soupeření, je v těchto našich podmínkách totálním nesmyslem a mluví o ní jen ti, kterým se tzv.hodí do krámu, není v tom ani zbla racionálního myšlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…