Chalupa: Nabízím projekt přípravy obyvatel na krizové situace

18.01.2022 22:21

Ochrana a obrana životů, zdraví a majetku občanů Ceské republiky se nesmí stát předmětem tunelování našich daní, politického intrikaření, politických obchodů a vlivu jiných mocností...

Chalupa: Nabízím projekt přípravy obyvatel na krizové situace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

Paní ministryně obrany, Jana Černochová zveřejnila své prohlášení, že armáda chce lidi, kteří umí střílet a vyznají se v mapě. Dovolím si dodat – nejen armáda, ale naše vlast, my všichni se v rozhodujících, zásadních okamžicích potřebujeme navzájem.

Potřebujeme občany, stovky tisíc občanů, kteří umí/budou umět nejen střílet a orientovat se v mapě, ale kteří umí myslet, umí základní taktiku, umí organizovat, řídit a v případě potřeby i velet, občany mající potřebné znalosti a dovednosti z problematiky první pomoci, z psychologie, ze znalostí zbraní i přírody, z toho jak funguje krizové řízení, legislativy atd...,takové znalosti a dovednosti, které jim – nám - umožní ve zdraví přečkat krizové chvíle, které nám samotným možní přežít, ale i poskytnout účinnou pomoc jiným občanům ve svém okolí...

Potřebujeme občany, kteří nepodlehnou panice a nebudou armádě a IZS překážet při plnění jejich úkolů, ale naopak poskytnou zcela zásadní pomoc a součinnost při řešení důsledků krizových situací … od živelných pohrom, přes havárie průmyslových zařízení a dopady "black-outů" až po následky teroristických aktivit či válečné situace.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Je nutné si uvědomit že jeden uniformovaný příslušník armády či IZS má ochránit a účinně pomáhat cca 350 občanům, a to na celé rozloze ČR, od městských aglomerací až po úplné samoty. Jinými slovy – žádná státní, profesionální branná či bezpečnostní složka, žádná vláda se v okamžiku krize neobejde bez aktivní spolupráce a pomoci občanů země.

Dalším faktem, který je potřeba si přiznat, je skutečnost, že množství občanů ochotných pomáhat vlasti v neválečné krizi, kteří ale zásadně odmítají sloužit ve služebním poměru/v uniformě/mnohonásobně překračuje počet těch, kteří takto slouží, jsou ochotni, sloužit vlasti – jejich počet si troufám odhadnout na nějakých 80 000 osob ...a tvrdím, že z nich je pouhých 20 procent skutečných bojovníků ... a nás je celkem deset a půl milionu! Je potřeba konečně si přiznat, že rekrutace jak do ozbrojených sil, tak do aktivní zálohy v podstatě dosáhla svých personálních limitů a nijak výrazně se dál počet osob v ozbrojených silách a Aktivní záloze AČR zvyšovat nebude.

Občané budou umět střílet, až k tomu budou vedeni a vybaveni, až budou mít podmínky tuto schopnost kvalitně cvičit stejně jako cvičit orientaci v terénu, naučit se rozdělat oheň, najít potravu, postavit si přístřešek… přežít v přírodě bez civilizačních vymožeností, sporáků, lednic, mobilů a internetu.

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

Nabízím paní ministryni, vládě, obecněji pak zákonodárcům, zejména pak občanům, rodičům a prarodičům, projektové vybudování moderního centralizovaného systému Přípravy obyvatel na krizové situace (brannou přípravu) - střelecká, topografická příprava, přežití v přírodě, první pomoc, krizové situace, zásady kybernetické bezpečnosti i obecné bezpečnosti, právní vědomí, fyzickou zdatnost atd., aby byly kvalifikovaně obslouženy nikoliv 2-3 školy měsíčně – viz schopnosti ministerského POKOS (bez jakéhokoliv sarkasmu), ale tak, aby bylo během školního roku obslouženo všech zhruba 5500 základních školm, tedy 160 000 školáků, a to do doby, než budou zákonodárci schopni zajistit v souladu s Ústavou ČR tuto vzdělávací kompetenci prostřednictvím jednotné, centralizované a koordinované přípravy nových pedagogických pracovníků v rámci jejich odborné na přípravy na pedagogických vysokých školách. Což při pružnosti státní byrokracie představuje časové rozpětí asi osmi dalších let.

V tomto kontextu zároveň nabízím již zpracované učební plány/akreditace pro vzdělávaní populace v oblasti obecné bezpečnosti jako takové. To vše za roční náklady ve výši 0,01 % předpokládaného rozpočtu ministerstva obrany! Souběžně mohu nabídnout i projekt obnovy Branného spolku a systému Civilní obrany/domobrany/sil územní obrany, které očividně mohou mít neocenitelný význam v době krizí, viz tristní, trpké zkušenosti z řešení „covid epidemie“.

Dovoluji si podotknout, že to byla moje maličkost, kdy jsem jako zcela osamocený, vysmívaný poslanec prosazoval zavedení branné výchovy jako povinného předmětu do škol už v roce 2015, a byl jsem to já, kdo do vládního prohlášení vlády ANO a ČSSD v roce 2017 doslova protlačil politický závazek Hnutí ANO „zavést branné výchovy do škol“. Pro což Babiš a spol. v průběhu svého vládnutí reálně nehnuli ani prstem.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.