Chalupa: Afghánistán - sebechvála nejen smrdí, ale je smutná a zahanbující

25.08.2021 5:34

Čeho je moc toho je příliš. To, že obyčejní vojáci a diplomaté ČR udělali, co bylo v jejich silách, nemění nic na faktu, že celý debakl, pardon - vítězný ústup, byl a je jen důkazem nepochopitelného selhání nejen USA, ale celé tápadní demokracie!

Chalupa: Afghánistán - sebechvála nejen smrdí, ale je smutná a zahanbující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Vážený pane prezidente a vrchní veliteli ozbrojených sil, pane premiére vlády ČR, ministře obrany, ministře zahraničních věcí (vy, který jste tak trochu zbytečný, protože premiér Bavič doposud nekorigoval své prohlášení, že zahraniční politiku stejně jako jiné kompetence ministrů vlády bude "dělat" sám), náčelníku generálního štábu AČR, Sněmovno Parlamentu ČR a Výbore pro obranu Sněmovny ČR.

Jaké je při všem vašem skvělém, světovém, neskutečném, ojedinělém provedení evakuace z Afghánistánu neboli ostudném úprku z tohoto debaklu USA, NATO i naší armády, jak je vůbec možné,  že ve chvíli kdy prezident USA oznámil "spořádaný, vítězný" odchod ze země, kde skutečně nemáme co pohledávat, neboť máme vlastního bordelu na vlastním prahu až nad hlavu... Tedy cca před dvěma měsíci se nikdo z vás očividně nezajímal o podrobné informace, jak velení Pentagonu a Bílého... pardon Nesvětlého domu plánuje a organizuje ono konečné viitězství nad Tálibánem!

Jak je vůbec možné, že únikové letiště z Kábulu není do ukončení evakuace (podle potřeb Západu, nikoliv Tálibánu) plně v rukou ozbrojené moci USA a přívěsků, že hlavní kamunikace k letišti nejsou plně v rukou US Army do doby, než bude z Kábulu vypraveno poslední letiado, jak to, že se od první vteřiny od prohlášení Bidena neorganizovaly provětrky uvažovaných afghánských spolupracovníků, nebyly vypracovány jejich podrobné seznamy, nebyla provedena vzájemná komunikace a připravena organizace jejich záchrany (evakuace). Jak to, že NATO doposud neví, kam tyto idi umístí, a tímto problémem se zabývá Airbnb. Jak t,o že výzbroj a a zbraně US Army a jejich přívěsků nebyly zničeny, aby s nimi ozbrojenci Tálibánu nemohli zabíjet ještě efeektivněji... atd.

Omlouvám se, ale musím si myslet, že důvodem je váš skutečný nezájem o naše vojáky, o celou afghánskou "misi", nebo jste jen otroci lokajské připosranosti z největších, nemocnějších a nejchytřejších Američanů a nikdo z vás si netroufl prudit Američany drzým požadováním informací a vyžadováním skutečné, sofistikované spolupráce a práce mezi spojenci.

Takže si ty své laciné, sebepochvalné, pokrytecké, lživé a oslavné žvásty strčte do...

(převzato z Profilu)

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…