Chalupa: Afghánistán jako symbol… čeho vlastně?

17.08.2021 5:34 | Komentář

Posílám velkou gratulaci mocichtivým šíleným sociálním inženýrům z Washingtonu, Berlína a Bruselu… Teprve nyní jsme získali skutečně odstrašující, zadržovací potenciál nejen vůči islámu, ale i vůči Číně či Rusku.

Chalupa: Afghánistán jako symbol… čeho vlastně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Nejprve stručné shrnutí

Rok 2001, zahájení operace Trvalá svoboda /USA

Rok 2016 - 5. října 2016 Evropská unie s afghánskou vládou uspořádaly v Bruselu konferenci o Afghánistánu. Této konference se zúčastnilo 75 zemí a 26 mezinárodních organizací a agentur.

Účastníci přislíbili, že zajistí Afghánistánu v průběhu příštích čtyř let trvalou mezinárodní politickou a finanční podporu. Celková částka, vyčleněná mezinárodním společenstvím, činí 15,2 miliardy amerických dolarů (asi 13,6 miliardy eur).

EU a její členské státy se zavázaly poskytnout 5,6 miliardy amerických dolarů (asi 5 miliard eur). Jednalo se o mimořádnou úroveň financování, díky níž mělo být zajištěno, že Afghánistán zůstane pevně na cestě k politické a hospodářské stabilitě, budování státu.

Regionální subjekty a i mezinárodní společenství rovněž znovu potvrdily svůj závazek, pokud jde o politický proces, směřující k dosažení trvalého míru a smíření.

...rok 2021 - 20 let po zahájení operace Trvalá svoboda - opouští Západ/USA a spojenci tuto zemi bez jakéhokoli pozitivního výsledku s tím, že vládu nad zemí opět přebírá islámský Tálibán!

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Cena:
        a) cca 800 miliard dolarů a dalších 200 miliard investováno do "rekonstrukce" - tedy jako reálná spoluúčast Západu na výstavbě úhlavního nepřítele západního civilizačního okruhu - tálibánského Islámského státu chalífátu, tedy za 20 let bylo doslova do latríny vhozeno celkem 25 bilionů korun!
       b) celkové ztráty na životech - cca 600 000 lidí… velmi opatrný odhad… především civilistů, například z těch, co byli zabiti drony, činí ztráty civilistů 90 procent
       c) USA ztratily 2500 osob, většinou vojáků a vojenského personálu
       d) ČR/AČR zaplatila životy 14 vojáků, misí prošlo cca 10 000 vojáků

Výsledek

Anketa

Jste pro to, abychom zachránili naše afghánské tlumočníky?

17%
79%
hlasovalo: 10514 lidí

Afghánistán se nyní stává skutečným, reálným státním útvarem, islámským státem - vlhkým snem všech muslimů o chalifátu.

Obávám se, že tím islám značně obnovil svou politickou a náboženskou sílu a vliv nejen na Středním východě, v arabském světě, ale i v celé Africe s velmi negativními důsledky pro náš zrůdně impotentní Západ - minimálně v oblasti obrany a bezpečnosti obyvatel Západu.

My jako Západ jsme tím, co nyní předvádíme v Kábulu, nejen ztratili vojenskou autoritu, ztrácíme věrohodnost, čest a vážnost před celým emancipujícím se třetím světem.

Posílám velkou gratulaci mocichtivým šíleným sociálním inženýrům z Washingtonu, Berlína a Bruselu… Teprve nyní jsme získali skutečně odstrašující, zadržovací potenciál nejen vůči islámu, ale i vůči Číně či Rusku.

Na jaké otázky bychom měli, a to velmi rychle, hledat odpovědi?

Sedm otázek jako sedm kulí v Sarajevu:

  1. Co pro nás vlastně představuje ZÁPAD - je to podřízení se globálním mocenským zájmům vládnoucí reprezentace USA – což určitě není masivní většina Američanů (viz podpora Trumpa), která je do značné míry závislá na špinavých zbrojních kšeftech
    nebo je to to nejhodnotnější, co během dvou tisíců let vytvořily evropské národy díky svým různorodým historickým zkušenostem, různorodé kultuře, zvykům a tradicím... a utrpení milionů lidí. To, k čemu rozhodně nepatří manipulace, ale motivace, nikoliv agrese, ale příklad, nikoliv cenzura, ale svoboda...
  2. Chceme i nadále trpně přihlížet, jak námi placené ozbrojené a bezpečnostní síly, armády evropských členských zemí NATO složí v předklonu globálním politicko-mocensko-ekonomickým zájmům amerických korporací. Budeme i napříště jako ovce souhlasit s tím, aby tyto armády byl účastny vojenských aktivit, které nebudou schváleny Radou bezpečnosti OSN, či nebudou skutečně oprávněnou obranou, odpovědí kolektivní obrany členských zemí NATO na útok/agresi z vnějšku - podle příslušných článků smlouvy o kolektivní obraně? Jinak je podle mého názoru nutné tyto aktivity považovat jednoznačně za válečnou agresi a zločin se všemi právními, politickými a morálním důsledky pro ty, kteří tahle svinstva organizují a realizují?
  3. Není na čase začít vážně diskutovat o zásadních změnách v pojetí obrany a bezpečnosti evropských národů? NATO je evidentně jen na dvě věci…?
  4. Jakou ekonomickou, politickou a morální cenu zaplatíme za další obdobnou spoluúčast na pro změnu nikoliv americké, ale francouzské ekonomicko-vojensko-politické aktivitě v Mali? Není nejvyšší čas přehodnotit účast ČR/AČR na jakýchkoliv "misích", které nejsou odsouhlaseny Radou bezpečnosti OSN nebo nesouvisí s obranou reakci NATO?
  5. Čím Česká republika míní přispět k ochraně hranic Evropy před další vlnou migrace a islámské invaze? Jak konkrétně je za naše peníze, peníze daňových poplatníků, zajištěna ochrana stání hranice naší České republiky?
  6. Co budou dělat řiťolezci politické reprezentace USA ve chvíli, kdy vládu nad USA převezmou stále okázaleji rasističtí Afrolatinoameričané?
    Co budou dělat řiťolezci politické reprezentace západní Evropské politické reprezentace (zejména Německa a Francie) ve chvíli, kdy s využitím do blba zmutovaných demokratických nástrojů převezmou vládu v těchto zakládajících zemích EU islamisté?
  7. Není Afghánistán, ve své kruté syrovosti a nezmanipulovatelnosti, díky přenosu informací v reálném čase důkazem toho, že v 21. století již nefungují dosavadní modely fungování zastupitelské demokracie, jinak by se do čela národů nemohli propracovat zcela nekompetentní, smrtelně nebezpeční jedinci, obklopení bohatými a vlivnými klientelistickými skupinami, majícími jeden jediný zájem – vlastní prospěch?

Návrh konkrétního řešení aktuální situace afghánských tlumočníků

Navrhuji následující:
       a) umožnit spolupracujícím Afgháncům krátkodobý (1 rok) "rekvalifikační" pobyt na území ČR v zvláštním bezpečnostním režimu – tedy při zajištění režimového ubytování, stravy a zajištění vzdělávacích programů – naše kulturní zvyky, zákony, jazyky, řemesla… při trvalém dozoru a omezeném pohybu ve veřejném prostoru… vše na náklady ČR,
       b) po vypršení dohodnuté lhůty (cca 1rok) si takto „rekvalifikované“ osoby převezme do jednoho vláda USA a postará se o jejich další budoucnost.

To bych osobně pokládal za zcela odpovídající podíl ČR ze své odpovědnosti za afghánské dobrodružství/debakl. Když jsou pánové Kulhánek, Babiš, Hamáček a Metnar schopni během několika málo dnů rozvrátit dlouholeté standardní vztahy s Ruskem, jsou schopni radit Rusku, Bělorusku a Číně, jak to mají dělat tam u nich doma, předpokládám, že tohle by mohli zvládnout také.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.