Denk (Přísaha): Za podceňování školství si vláda zaslouží palec dolů

01.09.2023 11:17 | Ze sítí

Komentář místopředsedy Přísahy Petra Denka na veřejném facebookovém profilu hnutí k vládním škrtům ve školství

Denk (Přísaha): Za podceňování školství si vláda zaslouží palec dolů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka hnutí Přísaha

Když se rozhlédnete po světě, zjistíte, že státy, které nepodceňují kapitolu školství, zažívají trend ekonomického růstu a společnost je v nich obvykle spokojenější. Je to přeci logické. Největším pokladem naší země jsou její lidé, kterým je potřeba umožnit dobrý start do života. Když jdete na operaci, chcete, aby ji provedl špičkový lékař, když k vám přijde řemeslník, chcete, aby to byl profík ve svém oboru. A kde získávají profese kvalitní základ? Ve školství, které politici momentálně trestuhodně podceňují.
 
Na první pohled se zdá, že jednoduchý příklad: "ivestice do školství = investice do budoucnosti s jistotou návratnosti" vládě jaksi uniká. Že by vládní politici neuměli počítat?
 
Možná že umějí, jenže jde o budocnost, která se jich jaksi netýká. Když totiž investujete do školství, na výsledek čekáte roky, klidně desetiletí. Zdá se, že si vláda správně spočítala, že pokud nyní nedůvěřuje podle CVVM vládě 73 procent občanů, žádnou budoucnost nemá a nemusí ji příliš řešit. Z toho důvodu podceňuje školství ke škodě celé naší země, která si zaslouží špičkové školství a mnohem lepší vedení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…