Dvůr Králové nad Labem: Letos se opraví západní strana Hankova domu

18.05.2022 8:36 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem bude letos pokračovat v postupné rekonstrukci historické budovy Hankova domu. Po opravách jižní a východní fasády budou stavební práce pokračovat na západní straně, tedy směrem k zimnímu stadionu.

Dvůr Králové nad Labem: Letos se opraví západní strana Hankova domu
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Na západním průčelí budovy budou s výjimkou dvou již osazených replik původních oken všechny výplně otvorů nahrazeny novými truhlářskými prvky. Současně řemeslníci vymění ve 2. nadzemním podlaží budovy kina čtyři dožilá okna, která jsou v havarijním stavu. 

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35903 lidí

Stavební práce za necelých 6 mil. Kč provede společnost Řemeslné stavby, s. r. o., z Miletína, která vyhrála veřejnou zakázku. Město Dvůr Králové nad Labem zároveň požádalo o dotaci z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, kde může získat téměř 700 tisíc Kč.

Hankův dům je na seznamu kulturních památek a město Dvůr Králové nad Labem jeho postupnou rekonstrukci realizuje po etapách. V uplynulých letech tak došlo k obnově jižní a východní části fasády včetně výměny oken a dveří. Současně byla také dokončena rekonstrukce vstupního portiku, včetně štukové výzdoby a také replik historických lamp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…