Dvůr Králové nad Labem: Před rekonstrukcí komunikace u lipnické školky zde ještě vybudují dešťovou kanalizaci

08.05.2022 21:10 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem připravuje rekonstrukci komunikace u mateřské školy v Lipnici, která byla zahájena výstavbou dešťové kanalizace potřebné k odvodnění komunikace.

Dvůr Králové nad Labem: Před rekonstrukcí komunikace u lipnické školky zde ještě vybudují dešťovou kanalizaci
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Stavební práce, které jsou rozděleny do dvou etap, provádějí Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem a město za ně ze svého rozpočtu zaplatí 8,6 mil. Kč včetně DPH. 

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

„Stavbaři v současné době budují zhruba 70 metrů dlouhý otevřený příkop dlážděný z lomového kamene a dále uloží několik stovek metrů kanalizačního potrubí. Součástí stavby bude protlak pod silnicí číslo II/300 v prostoru křižovatky s místní komunikací u restaurace U Antonína,“ popisuje práce místostarosta Jan Helbich a pokračuje: „Poněkud složitější je během stavby návoz a odvoz materiálu na otevřený příkop, který je možný pouze po kolejové vlečce teplárny.“

Výstavbě otevřeného příkopu předcházelo kácení stromů na pozemku, kde vznikne otevřený dlážděný příkop a který je ve vlastnictví společnosti ČEZ. Kácení zajistila společnost Lesy města Dvůr Králové nad Labem.

Druhá etapa stavebních prací na stavbě dešťové kanalizace je pak naplánována tak, aby bylo hotovo do konce letošního roku. První etapa samotné rekonstrukce komunikace by měla být realizována ještě během letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…