Fiala (SPD): Ministr Válek plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic

19.03.2024 19:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnému rušení malých nemocnic.

Fiala (SPD): Ministr Válek plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Radim Fiala (SPD) v pořadu Partie.

Ministr zdravotnictví Válek (TOP 09) plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic, čímž ohrozí zdraví a životy občanů a způsobí devastaci českého zdravotnictví.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) plánuje rozsáhlé rušení menších nemocnic, což by vedlo k dalšímu omezení dostupnosti zdravotní péče pro české občany. Před tímto nebezpečným krokem varují i renomované profesní organizace jako např. Asociace českých a moravských nemocnic. Plán ministerstva zdravotnictví počítá s tím, že v řadě bývalých okresů by už existovaly pouze polikliniky, nikoli nemocnice s lůžkovými odděleními či s akutní péčí. To je něco zcela nepřijatelného. Výsledkem by byla devastace českého zdravotnictví, které si čeští občané platí jako veřejnou službu formou povinného pojištění. Už nyní přitom statisíce občanů, včetně dětí, nemají svého stálého praktického lékaře či zubaře a napříč republikou je absolutní nedostatek lékařských všeobecných či zubních pohotovostí, které v některých regionech úplně chybí. Za Fialovy vlády se tento stav ještě markantně zhoršil. Další razantní omezení sítě zdravotnických zařízení a kapacit by už vedlo k přímému ohrožení zdravotního stavu a mnohdy i životů vysokého počtu občanů. K tomu je třeba připočíst i dva roky trvající nedostatek některých základních léků na domácím trhu. Ministr Válek měl být premiérem již dávno navržen na odvolání z vlády. Hnutí SPD disponuje řadou odborníků a jsme připraveni se v budoucí vládě aktivně podílet na systémových změnách ve zdravotnictví včetně zásadních a nutných legislativních změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

21:10 Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.