Foldyna (SPD): Vy byste dneska obelhal i detektor lži

03.06.2022 19:02

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2022 k návrhu na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo s funkčním obdobím do 27. května 2026.

Foldyna (SPD): Vy byste dneska obelhal i detektor lži
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Třetí vlastenecké setkání v Příčovech a Jaroslav Foldyna

Děkuji za slovo. Jsou parlamenty, kde slovo lež je urážka a vůbec se nepoužívá. Mě mrzí to, že se to tady používá. A mrzí mě třeba to, že pan kolega tady hovořil, že nic takového není pravda a že to je lež. Já si myslím - já to nechci říct ve zlým, ale vy byste dneska obelhal i detektor lži, pane kolego, protože vy víte, že to pravda je. (K poslanci Bendovi, který nesouhlasně kýve hlavou.) Říkají to i vaši poslanci. A nemůžeme tady ukazovat, protože nejsme podrazáci. Vy to velice dobře víte. Je to až trapné, kam jsme se dostali, a ponižující pro celou řadu lidí z vašich lavic. Je to ponižující. A je to trapné prostě ve smyslu, kdy občanům předvádíme, jak to vůbec nemá vypadat. V situaci, ze které oni mají strach, protože tady se něco odvíjí, co je naprosto nekontrolované.

Takže já jsem naprosto přesvědčen, že to, co řekl pan Okamura, je pravda, je to jedna z možných cest. Vy jste tady desítky hodin obstruovali minulou volbu a demokraticky jste to zvládli a máte na to právo. A my demokraticky žádáme, aby ty volby byly opravdu demokratické a aby byly tak, jak se volby dělají, to znamená - lístek se vloží do obálky a basta. Děkuji. (Potlesk poslanců SPD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.