Grois (ČSSD): Ředitel ŘSD se mě nezbaví, dokud obchvat Znojma nebude hotový

24.02.2018 12:50

Tento týden proběhl první letošní kontrolní den na stavbě znojemského obchvatu, kde se aktuálně pracuje na úseku od kasárenské po únanovskou křižovatku.

Grois (ČSSD): Ředitel ŘSD se mě nezbaví, dokud obchvat Znojma nebude hotový
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

O jak důležitou akci se jedná, potvrdila účast nejen starosty Znojma Jana Groise, ale i ředitele Ředitelství silnic a dálnic Brno Davida Fialy. „Jsem moc rád, že jsme se s panem Fialou setkali přímo ve Znojmě. Vyměnili jsme si kontakty a domluvili se, že spolu budeme komunikovat napřímo, abychom vyřešili všechny problémy co nejrychleji. Společně jsme také zkontrolovali, jak to na stavbě vypadá,“ říká starosta Jan Grois.

„Pan ředitel Fiala mě ujistil, že obchvat zůstává prioritou Ředitelství silnic a dálnic. Já ho na oplátku ujistil, že se mě nezbaví, dokud obchvat nebude hotový,“ podotkl Grois. I pro něj je totiž dostavba obchvatu města naprostou prioritou.

„V rámci dalšího jednání se nám také podařilo nalézt řešení, abychom zajistili bezpečný vjezd pro sanitky a další vozidla integrovaného záchranného systému do Městského lesíku, aby nemuseli jezdit po objížďce ve chvíli, kdy se uzavře Únanovská ulice. Někdy se totiž v životě počítá každá vteřina,“ doplňuje Grois.

Právě Únanovská ulice se v úseku od křižovatky s ulicí Přímětická po novou křižovatku u nemocnice uzavře 1. března, uzavírka potrvá do 20. května. V této fázi uzavírky je domluvené, že sanitky a integrovaný záchranný sbor budou do nemocnice jezdit přes ulici Trentskou, ze které se vybudoval speciální bezpečný nájezd do Městského lesíka. Občany proto prosíme o obezřetnost právě v souvislosti s průjezdem sanitek a vozidel IZS.

Se stavbou mimoúrovňové křižovatky na Přímětické ulici, která je součástí obchvatu, souvisí i druhá uzavírka, jež potrápí řidiče od 23. července do 8. prosince, je uzavírka ulice Přímětické jako takové. „Mě jako řidiče to samozřejmě taky štve, ale bohužel jinak se tyto stavby postavit nedají,“ uzavírá starosta Grois situaci s prosbou, aby byli řidiči trpěliví. Detailní informace k uzavírkám jsou k nalezení zde: https://www.znojmocity.cz/rozhodnuti/d-60241.

Vybraná data ke stavbě
(od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu na https://youtu.be/uJU8JlLlc9Q.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…