Hejtman Netolický: Rvačce v Pardubicích zřejmě předcházely fake news i alkohol

03.07.2023 21:03 | Tisková zpráva

Bitce v Pardubicích předcházely takzvané fake news. Pardubický hejtman Martin Netolický v Impulsech Honzy Benešovského řekl, že se do sebe Ukrajinci s Romy pustili poté, co se vzájemně hecovali.

Hejtman Netolický: Rvačce v Pardubicích zřejmě předcházely fake news i alkohol
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Obě znepřátelené strany podle Netolického pravděpodobně naletěly na vymyšlené zprávy, které si mezi sebou přeposílaly. Pardubický hejtman zároveň ve vysílání vyzval k rychlému vyřešení sporu.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26111 lidí

"Já si myslím, že ta situace byla nějakým okamžitým výbuchem. Jak jsem měl informace, tak bohužel tam hrál roli i alkohol, takže se domnívám, že je potřeba udělat maximum pro to, aby se to zklidnilo a nikoliv zbytečně věc politizovat," uvedl s tím, že by se teď politici měli zdržet silných prohlášení. Pracovat by v této situaci měli především lidé s patřičnou kompetencí a znalostí.

"Měli by nechat pracovat neziskovky, romskou koordinátorku, policii a pracovníky krajského úřadu, je tam naše krajská koordinátorka pro národnostní menšiny a ti, kteří ten dialog mají vést," dodal Netolický.

K potyčce mezi zhruba 15 Romy a třemi Ukrajinci došlo v Pardubicích v sobotu. Jeden z Romů se lehce zranil. V návaznosti na incident pak v neděli vyšly do ulic Pardubic protestovat stovky Romů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…