Hejtman Půta: Premiér nejspíš nemá všechny dostupné informace

04.06.2018 8:36

Komentář na facebookovém profilu k rušení matrik

Hejtman Půta: Premiér nejspíš nemá všechny dostupné informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Půta

Premiér Babiš nejspíš nemá všechny dostupné informace, Ministerstvo vnitra svolalo ve všech krajích setkání se starosty obcí, kterým měl pan náměstek Mlsna oznámit zrušení matrik na jejich úřadech. V Libereckém kraji je toto setkání svoláno na 19. června.

Scénář je vždy stejný, nějaký ambiciózní úředník přijde s myšlenkou jak ušetřit náklady státu, témeř nikdy se to přitom netýká ministerstva samotného ale ideálně obcí, kterých máme podle názoru těchto odborníků příliš mnoho. Potom se ozvou názory, které navrh označí za nesmysl, ministerstvo začne couvat a nakonec to vyřeší schůzka u premiéra, který to “zachrání” a označí za nedorozumění.

Výkonový systém financování státní správy je v pořádku, jen ho nejde zavádět ad hoc, mluví se o něm už dlouho a výsledek je zatím nula. A taky musí malým samosprávám zajistit existenční minimum.

A můj závěr? Máme prostě zbytečně mnoho úředníků v Praze na všech těch ministerstvech. A všimněte si, na ty se v principu nesahá, ti naopak přibývají. Skutečná reforma státní správy ale bude muset začít právě na těch ministerstvech!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.