Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Jak by cyklista rozpoznal, že se pohybuje právě po silnici 3. třídy?

26.09.2019 8:39

Komentář na facebookovém profilu k (ne)toleranci malého množství alkoholu u cyklistů.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Jak by cyklista rozpoznal, že se pohybuje právě po silnici 3. třídy?
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Každý čtvrtý cyklista, který bourá, je pod vlivem alkoholu. Při nehodách zaviněných cyklisty zemřelo letos do srpna 21 lidí, což bylo meziročně o tři pětiny více a tato čísla stále stoupají. A to byl pro mě ten stěžejní moment, proč jsem pro návrh na toleranci alkoholu v krvi do výše 0,5 promile pro cyklisty a vodáky nemohla hlasovat. Jako bývalá starostka a nyní hejtmanka přitom moc dobře vím, že na prevenci pro cyklisty se vynakládají nemalé finanční prostředky, což je naprosto správně, a proto na druhou stranu nechápu, že bychom cyklistům povolili pohyb na cyklostezkách a komunikacích 3. třídy s alkoholem v krvi, byť v malém množství.

Ptám se také, jak by cyklista rozpoznal, že se pohybuje právě po silnici 3. třídy? U nás takto silnice značené nejsou, a tak bychom pak mohli být jen krůček od toho, kdy se cyklista s půl promile alkoholu začne hájit tím, když by jel tam kde nemá, že je přesvědčený, že jede po silnici 3. třídy. A hlavně, jak by k tomu přišli ti, kteří by se případně mohli stát obětmi nehody, kterou cyklista s povoleným alkoholem v krvi zaviní? Proto jsem opravdu ráda, že tento návrh na povolenou toleranci alkoholu v krvi, Sněmovna neschválila, protože záchrana byť jednoho jediného lidského života, dává smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…