Heller (KDU-ČSL): Navrhnu odebrat čestné občanství města Valentině Těreškovové

09.05.2021 15:43

Příští týden v pondělí proběhne další zasedání českobudějovického zastupitelstva. Na této schůzi předloží českobudějovičtí Piráti návrh na odebrání čestného občanství města lidem, kteří jsou spojeni s nedemokratickým režimem v Československu.

Heller (KDU-ČSL): Navrhnu odebrat čestné občanství města Valentině Těreškovové
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Na této schůzi předloží českobudějovičtí Piráti návrh na odebrání čestného občanství města lidem, kteří jsou spojeni s nedemokratickým režimem v Československu. Antonínu Zápotockému, Václavu Noskovi, Zdeňku Nejedlému a Zdeňku Fierlingerovi. Všichni se podíleli na zrůdnostech v padesátých letech v naší zemi.

Já tento návrh podpořím a doplním ho ještě o jméno Valentina Těreškovová, první žena ve vesmíru, současná poslankyně Státní dumy za stranu Jednotné Rusko a přisluhovačka Putinova režimu.

Proč Valentina? Dlouhodobě se podílí na ruském potažmo sovětském nedemokratickém režimu. Poslankyní Nejvyššího sovětu SSSR respektive Státní dumy je od roku 1966. Je iniciátorkou ústavního návrhu prodloužení mandátu prezidenta Vladimira Putina, který mu umožní zůstat u moci až do roku 2036.

Považuji tento krok za důležité gesto v době, kdy nám tu běhají ruští agenti, zabíjí táty od rodin a vyhazují do povětří muniční sklady. Je nepřijatelné, aby měla nadále čestné občanství našeho města.

Odmítám argumenty o přepisování historie. Nikdo nezmění, že České Budějovice udělily Valentině Těreškovové čestné občanství v roce 1979. Můžeme ale do historie zapsat, že tomu tak bylo "pouze" do roku 2021. Příklad z jiné doby: Co kdybychom v devadesátých letech nezbořili sochu Lenina na Senovážném náměstí? Hlasoval by tady někdo dnes proti jeho odstranění? Zdržel by se někdo tohoto hlasování?

Postavme se k tomu čelem!

Mgr. Šimon Heller
středoškolský učitel, zastupitel Českých Budějovic za KDU-ČSL

Zdroj: jihocesky.kdu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…