Horák (KDU-ČSL): Hitler vykřikoval, že Československo je umělý útvar. Co křičí Putin teď?

15.11.2022 22:16

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 15. listopadu k usnesení Poslanecké sněmovny ke stupňující se agresi Ruské federace na Ukrajině a zločinům proti civilnímu obyvatelstvu.

Horák (KDU-ČSL): Hitler vykřikoval, že Československo je umělý útvar. Co křičí Putin teď?
Foto: archiv starosty
Popisek: Poslanec KDU- ČSL a starosta Bučovic Jiří Horák

Děkuji, pane předsedající. Krásný dobrý večer, dámy a pánové. Ono na historii je nešťastné, že se neustále opakuje. Když se podíváte na třicátá léta v Německu, tak Adolf Hitler vykřikoval a mnoho let, že Československo je umělý útvar, že vůbec neexistuje a že naše území spadá do sféry německé říše. A na západě zástupci appeasementu mu vůbec nevěřili a říkali, on to tak nemyslí, on nebude útočit, to je nesmysl. No a výsledek byla válka.

V Rusku vidíme deset patnáct let, že prezident Putin a ruský establishment roky říká, že Ukrajina neexistuje, že je to umělý útvar, že se jedná o ruský svět. Nedávno jsme se od bývalého prezidenta Medveděva dozvěděli, že ruský svět nemá hranice. A nikdo jsme nevěřili, že Rusové budou naplňovat tyto kroky. A výsledek byla válka. A za několik let, možná desítek let se budou ptát vaše vnoučata, pravnoučata: Tati, dědo, cos tady dělal vlastně, když Rusko útočilo na Ukrajinu? Tys byl vlastně ve Sněmovně. Jak jste to prožívali - tu největší válku od druhé světové války? A někteří z vás řeknou, no já jsem bojoval proti tomu, aby se jim dodávala podpora. My jsme chtěli co nejvíc s Ruskem obchodovat. A můžu vám říct, že bych nechtěl být na vašem místě. Děkuju za pozornost. (Potlesk z lavic KDU-ČSL a TOP 09.)

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.