Horák (KDU-ČSL): Hitler vykřikoval, že Československo je umělý útvar. Co křičí Putin teď?

15.11.2022 22:16

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 15. listopadu k usnesení Poslanecké sněmovny ke stupňující se agresi Ruské federace na Ukrajině a zločinům proti civilnímu obyvatelstvu.

Horák (KDU-ČSL): Hitler vykřikoval, že Československo je umělý útvar. Co křičí Putin teď?
Foto: archiv starosty
Popisek: Poslanec KDU- ČSL a starosta Bučovic Jiří Horák

Děkuji, pane předsedající. Krásný dobrý večer, dámy a pánové. Ono na historii je nešťastné, že se neustále opakuje. Když se podíváte na třicátá léta v Německu, tak Adolf Hitler vykřikoval a mnoho let, že Československo je umělý útvar, že vůbec neexistuje a že naše území spadá do sféry německé říše. A na západě zástupci appeasementu mu vůbec nevěřili a říkali, on to tak nemyslí, on nebude útočit, to je nesmysl. No a výsledek byla válka.

V Rusku vidíme deset patnáct let, že prezident Putin a ruský establishment roky říká, že Ukrajina neexistuje, že je to umělý útvar, že se jedná o ruský svět. Nedávno jsme se od bývalého prezidenta Medveděva dozvěděli, že ruský svět nemá hranice. A nikdo jsme nevěřili, že Rusové budou naplňovat tyto kroky. A výsledek byla válka. A za několik let, možná desítek let se budou ptát vaše vnoučata, pravnoučata: Tati, dědo, cos tady dělal vlastně, když Rusko útočilo na Ukrajinu? Tys byl vlastně ve Sněmovně. Jak jste to prožívali - tu největší válku od druhé světové války? A někteří z vás řeknou, no já jsem bojoval proti tomu, aby se jim dodávala podpora. My jsme chtěli co nejvíc s Ruskem obchodovat. A můžu vám říct, že bych nechtěl být na vašem místě. Děkuju za pozornost. (Potlesk z lavic KDU-ČSL a TOP 09.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.