Jelínek (SPD): Poučení z fiaska v Afghánistánu?

19.08.2021 17:57

Naše země by neměla dělat užitečné idioty Američanům a čeští vojáci by měli chránit české hranice, a ne umírat v nesmyslných válkách Ameriky.

Jelínek (SPD): Poučení z fiaska v Afghánistánu?
Foto: SPD Olomouc
Popisek: Pavel Jelínek

To, co se teď stalo v Afghánistánu, se dříve či později muselo stát. Byla jen otázka času, kdy Tálibán v rámci národně-osvobozeneckého boje vyžene ze své země nechtěné americké a západní okupanty, podobně jako se to podařilo předchůdcům Tálibánu v případě sovětské okupace. Vývoz demokracie je nesmysl a ukazuje se, že je to jen zástěrka pro hájení amerických zájmů a snahy vytvořit americké impérium. Totální debakl USA ale ukazuje, že Spojené státy už nemají sílu, aby samy ovládaly svět, i když by chtěly.

Výsledkem americkým invazí a vměšování v Iráku, Libyi, Sýrii, v Afghánistánu, ale i na Ukrajině jsou rozvrácené země a statisíce a miliony mrtvých. Přitom Tálibán není hrozbou pro Evropu a Západ. Jde sice o islámské teroristy, ale současně o paštunské nacionalisty. Nepáchají terorismus mimo území Afghánistánu.

Statistiky jsou tristní. Válka v Afghánistánu, která začala v říjnu 2001, stála Spojené státy bilion dolarů (22 bilionů korun). Zapojily se do ní statisíce koaličních vojáků včetně 11 500 českých. Během mise padlo 3600 vojáků včetně 14 českých.  V roce 2011 bylo v zemi 110 000 příslušníků americké armády. Od té doby postupně jejich počet klesal až do roku 2015, kdy jich v Afghánistánu zůstalo zhruba 7000. Agentura AP pak uváděla, že od roku 2001 do roku 2019 zahynulo přes 66 000 afghánských vojáků a policistů.

Watsonův Institut Brownovy univerzity uvádí, že do dubna 2021 zemřelo v důsledku války přes 71 tisíc afghánských a pákistánských civilistů. Zabito mělo být 51 191 vzbouřenců.

Propagátoři invazí do cizích zemí matou veřejnost, když tvrdí, že v misích v Afghánistánu či jinde bojujeme proti terorismu. Je to zcela jasně naopak. Okupacemi cizích zemí, násilnými převraty v cizích zemích jen vytváříme další ohniska nenávisti, a to nejen vůči Američanům, ale vůči všem, kdo jim pomáhají.

Víme, že USA před intervencí a při intervenci SSSR v Afghánistánu podporovaly islámské teroristy a byly (při nejmenším prostřednictvím pákistánské tajné služby) v kontaktu i s Usámou bin Ládinem. Talibán vznikl za podpory pákistánské tajné služby, která spolupracuje s CIA. USA podporují Saudskou Arábii, která též podporuje islámský terorismus a wahhábismus a saláfismus (pravověrný výklad islámu). Podobně USA podporovaly v Sýrii islamistickou opozici proti Asadovi, v Egyptě dokonce Muslimské bratrstvo, v Libyi pomohly nástupu islamistů.

Krokodýlí slzy těch, kteří nyní pláčou nad tím, jak Tálibán bude pošlapává lidská práva a bude zavádět islamismus a právo šáría, mě příliš nedojímají. Bude to podobný režim, jaký panuje u spojenců USA a Evropy v Saudské Arábii…

Ve vztahu k islámskému světu světu bychom se měli chovat ve stylu „žít a nechat žít“ – tedy my bychom se neměli plést do jejich věcí a současně musíme trvat na tom, aby oni se nepletli do našich. Zatím to bylo bohužel naopak – USA rozvrátily mnohé sekulární režimy, a do Evropy se současně valí invaze muslimských imigrantů (částečně i kvůli vměšování USA v muslimských zemích). Braňme naši vlast před imigrací, ale nevměšujme se do vnitřních záležitostí cizích států. Naše země by neměla dělat užitečné idioty Američanům a čeští vojáci by měli chránit české hranice, a ne umírat v nesmyslných válkách Ameriky.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Pavel Jelínek, PhD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…