Jelínková (KDU-ČSL): Chceme být sociálním svědomím vlády

14.10.2021 10:00 | Tisková zpráva

Vraťme do politiky slušnost a hodnoty. To je jasný závěr přátelského setkání senátorek a senátorů z klubu KDU-ČSL a nezávislí s pomocným biskupem pražským Václavem Malým.

Jelínková (KDU-ČSL): Chceme být sociálním svědomím vlády
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Podle Malého je třeba dát zemi do pořádku po vládě populistů. „Nemáme ale žádný kouzelný proutek. Změna se sama neudělá. Pravděpodobně budou muset příjít i různá nepopulární rozhodnutí, nezapomeňme tak lidem říkat, že nás čeká těžké období,“ apeloval Václav Malý.

Biskup ocenil, že se KDU-ČSL zastává slabých a zranitelných lidí: „Je správné, že to děláte. Přece méně schopní lidé nejsou žádnou přítěží naší společnosti a musíme myslet i na ně.“ Zároveň také vyzdvihl smysl Senátu, který podle něj dobře plní svou funkci. „Bylo prozřetelné, že se před lety skutečně trvalo na jeho vzniku,“ dodal Malý.

Jeho slova ocenila také předsedkyně senátorského klubu a první místopředsedkyně KDU-ČSL Šárka Jelínková. „Aktuálně pracujeme na vzniku nové vládní koalice. My jako lidovci chceme být sociálním svědomím vlády, chceme, aby i nová vláda myslela na slabé a potřebné,“ sdělila během schůzky, která se uskutečnila ve středu 13. října v rámci zasedání senátorského klubu.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…