KDU-ČSL: Táhneme do boje proti bezohledné důchodové reformě

24.02.2011 21:21

KDU-ČSL odmítá vládou představenou podobu důchodové reformy.

KDU-ČSL: Táhneme do boje proti bezohledné důchodové reformě

Křesťanští demokraté protestují proti skokovému zvýšení DPH kvůli možnosti vyvedení peněz z průběžného solidárního systému a kvůli snížení daňové zátěže firmám.

„Vláda nepředložila důchodovou reformu, ale spíš důchodovou deformu. Ve skutečnosti jde jen o daňovou úpravu pod pláštíkem důchodové reformy. Jinými slovy chce vláda zvýšit lidem daně proto, aby mohla část státního rozpočtu převést do soukromé sféry a současně snížit firmám odvody do důchodového systému," uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.  

Místopředsedovi KDU-ČSL pro důchodovou reformu Marianovi Jurečkovi navíc vadí i nekoncepčnost vládního postupu: „Vláda zvyšuje daně na nejvyšší úroveň za posledních 17 let. Takovýto zásah sníží zásadním způsobem spotřebu domácností a tvrdě dopadne na české firmy a české zemědělce. To vše kvůli velmi nejisté naději na zhodnocování úspor v soukromých fondech. Výjimky z vyšší sazby DPH navíc vláda určuje bez jakékoliv dlouhodobé koncepce. Jestli ministři určují výjimky podle síly lobbistů, nebo je tahají jako králíky z klobouku, těžko říci."

Marian Jurečka upozornil ještě na další důležitou okolnost vládních návrhů: „Tato vláda miluje hazard. Hazardní byznys nedaní a navíc se nyní chystá zavést nové hazardní odvětví. Každý pracující si podle vládního návrhu bude moci za svůj život vsadit dokonce dvakrát. Jedna vládní sázka bude na stav české ekonomiky a na stav penzijních fondů za třicet let - při volbě, zda vyvést peníze do soukromých fondů. Druhá sázka pak bude na datum své smrti při nástupu do důchodu. Největším hazardérem je ale vláda - do hry vsadila naše hospodářství a naše důchody."

KDU-ČSL proto zahajuje boj proti bezohledné důchodové reformě. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek vyjmenoval způsoby, které KDU-ČSL použije:

  • Vyzýváme všechny politické strany, aby vládní návrh důchodové reformy odmítly.
  • Vyzýváme ČSSD, aby odmítla usnesením sjezdu připravované vyvedení části peněz z průběžného solidárního systému stejně, jako to učinila KDU-ČSL .

Proti bezohledné důchodové reformě spouštíme petici na adrese: http://www.kdu.cz/Ostatni/Petice.aspx

Pokud bude takováto důchodová reforma obsahující opt-out přijata, KDU-ČSL bude hledat spojence pro její co nejrychlejší zrušení, aby minimalizovala škody a diskriminace takovou reformou způsobené.

Dále čtěte:
Vláda schválila změnu důchodů i trestní odpovědnost firem
Ministr Drábek: Důvody důchodové reformy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…