Kavij (KSČM): Stávka v Německu je i výzvou pro „aspeňáka“ Středulu

10.01.2024 9:01 | Komentář

V Německu začala stávka, o které si nejen novodobí chartisté šuškali dávno před silvestrem.

Kavij (KSČM): Stávka v Německu je i výzvou pro „aspeňáka“ Středulu
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Není tak žádným překvapením, že český mainstream, včetně veřejnoprávní televize má zatím na obsáhlejší zpravodajství k dění v Německu embargo a vydává tak pouze strohé informace. Nejde přitom pouze o německé farmáře, kteří svolali celostátní protesty a ke kterým se přidávají živnostníci, logistické a další společnosti, včetně odborového svazu strojvedoucích GDL.

Němci na vlastní kůži (stejně jako naši občané) stále více pociťují, kterak německou spolkovou vládu více zajímá pomoc Ukrajině na úkor vlastních občanů a její ekonomiky. Německý nárůst  vývozu zbraní na Ukrajinu se za rok 2023 v porovnání s předcházejícím zvýšil o 40 %. Na Ukrajinu směřovala více než třetina schváleného exportu, a to ve výši 4,15 miliard eur.

Zatímco zbrojní průmysl slaví a vzkvétá, břemeno války a krize se stále více přesouvá na bedra pracujících. Němečtí farmáři, na rozdíl od našich zemědělců nosící nesouhlasné  petice do poslanecké sněmovny, tak berou tento týden nazrálé problémy do svých rukou. Jejich odpor v době, kdy válečný kurz německé vlády staví stále větší část populace do objektivní opozice vůči nim, je ve všech případech oprávněný.

Němečtí farmáři, stejně tak i lidé, kteří již nemají na platby za elektřinu a plyn, stávajíc se  tak oběťmi  plánů současné německé vlády, která na jejich bedra uvaluje prostřednictvím sankcí další strádaní a  živořící utrpení, si  zaslouží i naši solidaritu. Nenechme se za současné situace neustále naší vládou a fanatickými politickými válečníky přesvědčovat, že na Ukrajině se rozhoduje o osudu i naší České republiky.

Ať již stávka organizovaná německými farmáři dopadne jakkoliv, měla by být povzbuzením především pro  naše odbory, kterým zatím laxně šéfuje „aspeňák“ Středula, jemuž zřejmě  současný stav vyhovuje. A to  době, kdy začíná platit vládní ožebračující konsolidační balíček,  kdy nejen ministři Jurečka či Rakušan „vyrábí “ kauzy jak na běžícím páse. V době, kdy Černochová  již  pořádně vybrakovala vojenskou techniku  a zbraňové systémy  AČR  ve prospěch Ukrajiny, kdy  NGŠ  Řehka nadále šíří  protiruské dezinformace. V době, kdy premiér již rezignoval na počáteční rozdávání žlutých karet svým ministrům, neboť při jejich dalším rozdávání by se jeho vládní chatrč již dávno rozsypala.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL