Kučera (TOP 09): Ten zákon bude většinou prosazen

01.03.2023 17:01

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 1. března 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění.

Kučera (TOP 09): Ten zákon bude většinou prosazen
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Dobrý den, dámy a pánové, děkuji za slovo. Dámy a pánové, já si myslím, že si tady můžeme nalít čistého vína, o co tady v posledních 24 hodinách jde. Jde o to, aby se neprosadil jeden z navrhovaných zákonů. To si myslím, že je celkem jasné. Všechno vede k tomu, aby se to tak dělalo, tak já děkuji, že to takhle přiznáváte. To, že ten zákon pravděpodobně bude nějakou většinou prosazen, je taky jasné.

Já bych to všechno akceptoval, kdyby to bylo poprvé v tomto volebním období. Možná kdyby to bylo podruhé v tomto volebním období nebo možná potřetí, ale ono to je téměř každou schůzi v menším nebo ve větším měřítku. Právě to nadužívání toho institutu obstrukce úplně devalvuje tu obstrukci, kterou děláte. Vy tady často říkáte, píšou nám diváci, píšou nám čtenáři. No, tak mně taky píšou o tom, co vy děláte, proč to děláte a že to nechápou, že tomu nerozumí, proč celý rok tady neustále obstruujete, že už vlastně ani neví, k čemu obstruujete. Tak to je trošku okénko nad dopisy čtenářů, které tady velmi rádi uvádíte.

Možná bych ještě jednu věc. To je k tomu válcování opozice nebo bezprecedentnímu jednání opozice. My tady už jeden precedent máme někdy z volebního období 2013 - 2017, kdy na tabuli svítilo při projednávání EET ještě možná podstatně více přihlášených než teď. Tehdejší předsedající - nevím, jestli to byl pan Hamáček nebo paní Jermanová - tak ta ukončila rozpravu. Ne, že omezila na dvakrát pět minut, to už bylo dávno omezeno. Ona ukončila nebo ukončil rozpravu, uzavřela se a šlo se hlasovat. To si tady možná někteří pamatují. (Předsedající upozorňuje na čas.) Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…