Litoměřice: Představitelé města ocenili veslařské naděje

06.11.2013 9:13

Hned dvanáct dětí ověnčených medailemi z prestižních veslařských závodů a jejich trenéry v čele s předsedou litoměřického veslařského klubu Zdeňkem Peckou přijali na radnici starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a místostarosta Karel Krejza. Rok 2013 totiž byl pro veslaře mimořádně úspěšný, neboť se dařilo hlavně dětem v mládežnických kategoriích.

Litoměřice: Představitelé města ocenili veslařské naděje
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Například zlatou medaili z mistrovství republiky v kategorii starších žáků si přivezli Petr Štefan a Tomáš Koval, mezi dívkami vybojovaly Tereza Zelinková a Adéla Smutková stříbro. V kategorii mladších žáků do dvanácti let si stříbro z mistrovství přivezl do Litoměřic Vojtěch Votruba. Vojta společně s Janem Prokešem, Otakarem Hamerníkem a Patrikem Matušíkem získal na čtyřce párové s kormidelníkem Eliškou Heřmánkovou stříbrnou medaili. Bez medailí letos nezůstali ani Dominika Vítková, Aneta Rámešová nebo Gabriel Brodský.

„Vaše výkony jsou pro nás nadějí, že jste se úspěšně vydali ve stopách slavných litoměřických veslařů, kterými byli pánové Pecka, Mareček nebo Bruncvík. Jsem rád, že nám zde roste generace, která je zárukou toho, že sport v Litoměřicích nezajde na úbytě,“ prohlásil Ladislav Chlupáč, starosta města, které každoročně investuje miliony korun na podporu sportu. „Uděláme vše pro to, aby v obdobném rozsahu byla i v příštím roce,“ slíbil místostarosta Krejza.

Jak přiznal předseda oddílu Zdeněk Pecka, bez podpory, které se veslařům od města dostává, by klub nemohl fungovat na tak vysoké úrovni, jako tomu je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě