Novotný (TOP 09): Změnu zákona o taxi službě měla primátorka navrhnout dávno

16.02.2018 16:14

Současná situace, kdy v ulicích metropole probíhají protesty taxikářů omezující provoz na klíčových dopravních tepnách, může podle opoziční TOP 09 v budoucnu nadále eskalovat. Primátorka Krnáčová (ANO), do jejíž gesce spadá problematika legislativy, by proto na nadcházejícím zastupitelstvu měla předložit návrh novely příslušného zákona, který by roli a postavení UBERu jasně definoval. Jinak se Praha obdobným protestním akcím v budoucnu nevyhne.

Novotný (TOP 09): Změnu zákona o taxi službě měla primátorka navrhnout dávno
Foto: top09.cz
Popisek: Václav Novotný (TOP 09)

„Změnu zákona měla primátorka navrhnout už dávno. Pořádání kulatých stolů a seminářů nepředstavuje žádné řešení. Z opozičních lavic jsme se už dlouhou dobu domáhali projednání této problematiky. Vedení města se jí ale opakovaně dlouhodobě vyhýbalo, a tím bohužel přispělo k tomu, že taxikářům došla trpělivost,“ komentuje aktuální dění v Praze Václav Novotný (TOP 09), předseda klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislí a dodává: „Paní primátorka se sice tváří, že se o problematiku taxi služeb zajímá, ale ve skutečnosti ji svoji nečinností odsouvala a očekávala, že protesty časem vyšumí.“

Aktivity společnosti UBER nejsou sdílenou ekonomikou. Služby této společnosti jsou postavené na odlišné technické bázi, ale jinak fungují stejně jako v případě ostatních provozovatelů taxi služeb. Tím pádem by podle TOP 09 mělo dojít k harmonizaci legislativy takovým způsobem, aby aktivity společnosti UBER podléhali stejným pravidlům, které mají ostatní provozovatelé taxi služby po celé České republice.

Podle opozičních zastupitelů za TOP 09 může navíc situace nadále eskalovat. „Vedení města současný stav podceňuje. Nerad bych se dočkal toho, že v Praze vypukne válka taxikářů,“ dodává na závěr Václav Novotný (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …