Okamura (SPD): Slovo boj k Vánocům nepatří

24.12.2021 20:47 | Ze sítí

Přání na facebookovém profilu k vánočním svátkům

Okamura (SPD): Slovo boj k Vánocům nepatří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážení a drazí spoluobčané, děti babičky a dědové, maminky a tatínkové,

přeji Vám všem krásné vánoční svátky. Přeji nádherný Štědrý den a také další vánoční svátky. Každý rok touto dobou připomínám radost, že u nás se ještě můžeme radovat z vánočních stromků, protože jinde je zakazují. Doba přitvrdila a evropská komisařka dokonce navrhuje, aby se v EU nepoužívalo ani slovo Vánoce a vůbec nějaká spojení s křesťanstvím.

Karel Kryl napsal kdysi krásnou báseň, kterou zpíval. Jmenovala se Děkuji a básník v ní děkoval za bolest, za tryzeň, za slzy, za vše zdánlivě zlé, protože to ho učí překonávat slabost. A já věřím, že každé Vánoce nám přináší posilu v tom, abychom naše slabosti překonávali, abychom se radovali z toho, že žijeme, že máme to, co máme, z rodiny a přátel.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

V prosinci slaví velký svátek také Židé, slaví svátek světel a ten nám dědicům anticko-židovsko-křesťanské kultury přináší také velké poselství a naději. Svátek připromíná fakticky znovuzrození, obnovení chrámu, základu víry a kultury izraelitů. Říká nám, že i popletený, vyrabovaný a zničený chrám je možné obnovit. Jen je k tomu třeba vůle odvaha a síla bojovat.

Slovo boj k Vánocům nepatří, ale pravdou je, že k tomu, abychom svoji kulturu udrželi, stačí, když si ji nenecháme vzít. Když každé Vánoce budou Vánoce, když se o těch Vánocích sejde s láskou celá rodina, v níž bude tatínek, maminka, děti, babička i dědeček. Když se rodina a přátelé nebudou dělit na menšiny či většiny, ale když si uvědomíme, že jsme prostě lidé, kteří k sobě patří, ať už máme jakýkoli gender nebo pleť.

Vánoce už dávno nejsou výhradně křesťanský svátek, naopak je to dnes slavnost všech, kdo svou lásku a radost z druhých dávají najevo dárkem pod vánoční stromek. Jde o symbol, který mnohým bezesporu vadí a bude vadit, ale je to symbol věčný, protože to, co představuje, je láska k bližním a jakkoli jí není nikdy dost a musíme ji stále chránit a povzbuzovat, nelze ji také nikdy zničit.

Krásné svátky s láskou všech, které máte rádi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Teď když máme, co jsme chtěli...

11:17 Majerová (Trikolora): Teď když máme, co jsme chtěli...

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k nesmyslným nařízením Evropské unie