Okamura (SPD): Vakcíny nejsou dlouhodobě vyzkoušené

23.12.2021 11:30 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke stanovisku SÚKL k vakcínám.

Okamura (SPD): Vakcíny nejsou dlouhodobě vyzkoušené
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) varuje u vektorových vakcín od firem AstraZeneca a Johnson & Johnson SÚKL před rizikem trombózy. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Proto očkování těmito vakcínami nedoporučuje lidem mladším 60 let. SÚKL dle CNN Prima News ZDE důrazně upozorňuje, že by ani jedna ze dvou očkovacích látek neměla být podávána osobám mladším 60 let. „Závažné riziko TTS u těchto vakcín převyšuje přínosy očkování,“ dodává SÚKL. To je jeden z mnoha důvodů, proč by očkování mělo být podle hnutí SPD dobrovolné. Vakcíny totiž nejsou dlouhodobě vyzkoušené. A každý by se měl proto podle nás rozhodnout sám a zvážit si rizika, pro i proti.

„U vektorových vakcín Vaxzevria (společnost AstraZeneca) a COVID-19 Vaccine Janssen (společnost Johnson & Johnson) byla stanovena příčinná souvislost se vznikem velmi vzácného, avšak velmi závažného nežádoucího účinku syndromu trombózy s trombocytopenií (TTS). To se projevuje vznikem trombóz v kombinaci se snížením počtu krevních destiček,“ uvádí SÚKL ve své zprávě.

Obzvlášť pak SÚKL varuje před vakcínou od firmy Johnson & Johnson, která láká mnoho zájemců i z důvodu, že je jednodávková. Tuto výhodu však podle ústavu eliminuje riziko závažného poškození těla, nebo dokonce šance úmrtí mladé osoby.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.