Okamura (SPD): Tisíce sester se bouří proti povinnému očkování

22.12.2021 9:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Deklaraci zdravotních sester.

Okamura (SPD): Tisíce sester se bouří proti povinnému očkování
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

Tisíce sester se bouří v petici proti povinnému očkování. Ministr zdravotnictví Válek říká, že to nechápe. Už přes čtyři tisíce zdravotních pracovníků podepsalo petici proti nátlaku na povinné očkování vybraných profesí, informoval iDnes. Takzvaná deklarace sester se přidává k deklaraci lékařů ze začátku prosince, kterou podepsalo skoro 80 tisíc lidí. Zdravotníkům vadí postih neočkovaných lidí, včetně možné ztráty zaměstnání. Hnutí SPD vyzývá ministra zdravotnictví Válka, aby zrušil povinné očkování! Proti povinnému očkování se snažíme sehnat dostatek podpisů pro ústavní stížnost.

V deklaraci se píše, že zdravotníci nesouhlasí s rozdělováním společnosti na očkované a neočkované, kteří jsou podle nich diskriminováni a čelí společenské stigmatizaci. Zejména jim ale vadí, že lidé, kteří nejsou očkovaní nebo odmítnou posilující dávku, a bude pro ně očkování povinné, mohou údajně přijít o práci, přestože během pandemie hodně obětovali a pomáhali v první linii.

„I přes překážky, které jsou nám kladeny, stále odoláváme a plníme své závazky. Nyní nám tuto možnost berete. Naprosto nelidsky nás vyhodíte, ukončíte pracovní poměr výpovědí, bez mrknutí oka, aniž byste jen na chvilku připustili, že řada z nás byla covidem-19 zasažena, a s námi celé rodiny a přátelé. Přesto jsme se vrátili, a bez dalších výmluv jsme se opět postavili do první linie,“ je například vytýkáno v deklaraci zdravotních sester, kterou podepsalo celkem přes 11 tisíc lidí.

„Kdo jiný by se měl dobrovolně očkovat a jít příkladem, než zdravotníci, tedy i sestřičky?“ napsal Válek v SMS CNN Prima NEWS. Ještě vloni v prosince Válek jasně bojoval proti povinnému očkování a chtěl se polonahý poutat ke sněmovně v případě, že by prošlo…

Hnutí SPD vyzývá ministra zdravotnictví Válka, aby zrušil povinné očkování! Proti povinnému očkování se snažíme sehnat dostatek podpisů pro ústavní stížnost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…