Okamura (SPD): Vláda všechno arogantně ignoruje

22.05.2022 6:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k umístění romských uprchlíků v Kramolíně.

Okamura (SPD): Vláda všechno arogantně ignoruje
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Tak a dost! Přes nesouhlas místních obyvatel včera ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na sílu ubytoval v obci Kramolín na Třebíčsku skupinu 24 nepřizpůsobivých ukrajinských romských migrantů. 

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí
Co si to dovolujete? Proč si je Rakušan neubytuje u sebe doma v baráku? To by mu asi doma v Kolíně dali! Proč Fialova vláda obtěžuje naše slušné občany?

Za SPD říkám jasně - žádné další nepřizpůsobivé lidi v naší republice nechceme a tyto migranty, které sem za naše peníze pozvala vláda Petra Fialy (ODS), je nutné okamžitě vyhostit z republiky pryč! Nechceme tady platit sociální dávky dalším nepřizpůsobivým lidem!

Proti umístění romských migrantů do místní ubytovny už dříve lidé v Kramolíně protestovali. Dokonce obec zaslala i oficiální nesouhlas. Vláda ale všechno arogantně ignoruje. Podle místostarosty obce Tomáše Vostala lidi zaskočilo hlavně to, že rozhodnutí o využití armádní ubytovny v Kramolíně padlo bez informování místní samosprávy. Kramolín má asi 120 stálých obyvatel, kapacita ubytovny je 45 lidí.

Další místa, kam chce Fialova vláda nastěhovat nepřizpůsobivé migranty jsou nejen na Vysočině, ale také v Jihomoravském a Středočeském kraji. Přes opakované dotazy SPD ale jak premiér Fiala, tak i ministr vnitra Rakušan odmítají sdělit, kam chtějí migranty nastěhovat. Občané tak žijí v obavách, aby jim do obce či města vláda nenastěhovala tyto migranty. To není česká vláda, to je „ukrajinská” vláda. Pomáhá Ukrajincům, ale na naše občany kašle. DEMISI!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…