Okamura (SPD): Vystrčil říkal, že nechce počítat groše

08.02.2022 6:34

Komentář na facebookovém profilu k závislosti České republiky na Evropské unii.

Okamura (SPD): Vystrčil říkal, že nechce počítat groše
Foto: Screen: Facebook T. Okamura
Popisek: Tomio Okamura

Je potřeba ukončit naši závislost na EU a podporovat české firmy. Ať klidně zůstanou státy EU naším důležitým ekonomickým partnerem, ale je zároveň nutné diverzifikovat náš export, abychom nebyli závislí pouze na libovůli neomarxistického vedení v Bruselu. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí
České výrobky se dříve dobře prodávaly po celém světě, v Africe, v Jižní Americe, v Asii, v Rusku. Všechny trhy jsme opustili kvůli slabosti našich politiků, kteří se klaní před Západem. A nahradily nás tam svými výrobky právě západní firmy, které tam navíc prodávají produkty jiné kvality než v EU. Takže zatímco my jsme zoufale závislí na EU a vláda Andreje Babiše servilně skáče jak Brusel píská, tak západní státy chytře ve velkém obchodují po celém světě, a tím jsou jejich ekonomiky mnohem stabilnější vůči výkyvům a krizím.

Německo ve velkém obchoduje s Ruskem i Čínou, stejně jako USA, vydělávají vzájemně miliardy, budují pozitivní vztahy, Angela Merkelová navštěvuje Putina v Moskvě, zatímco čeští probruselsky zaprodaní politici z koalice SPOLU, Pirátů či ČSSD kvičí pokaždé, když se nějaký český politik pozitivně zmíní o obchodní spolupráci s Ruskem či Čínou. Vzpomeňte, co předvádí předseda Senátu "Tchajwanec" Miloš Vystrčil z ODS. Kvůli jeho "pár vteřinám slávy" klesly prodeje Škodovek v Číně na nulu. Vystrčil říkal, že nechce počítat groše. Takže teď je místo něj počítá Škodovka.

Je prostě potřeba podporovat české firmy s českými zaměstnanci, které daní v ČR. Bez pokřivených ideologií. Jednak tím, že se konečně zdaní nadnárodní korporace a zisk, který z ČR vyvádí, jednak tak, že budou české firmy dostávat přednostně státní zakázky. Také může existovat nižší zdanění menších firem a nižší zdanění firem, které mají sídlo u nás a daní v naší zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…