Paroubek: Pozdrav STEMu delegátům sjezdu ČSSD

17.02.2018 21:14

Upozorňoval jsem v posledních měsících následujících po volbách několikrát, že seriózní a obvykle dosti přesné agentury pro výzkum veřejného mínění, budou přicházet s jinými čísly, charakterizujícími volební preference sociální demokracie, nežli jsou čísla neumětelské agentury CVVM.

Paroubek: Pozdrav STEMu delegátům sjezdu ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jen tak mimochodem, v minulém týdnu, v průzkumu CVVM byla ČSSD třetí nejúspěšnější stranou, s 12,5% preferencí. Upřímně, v situaci, kdy se za čtyři měsíce, jež uplynuly od voleb, v politice ČSSD prakticky nestalo nic pozitivního a strana jen přešlapuje na místě, je toto číslo nehorázně přemrštěné. To musel vědět každý, kdo se alespoň trochu profesionálně průzkumy veřejného mínění zabývá. Nyní přišel průzkum, obvykle mnohem přesnější agentury STEM, který stanovil momentální volební preference ČSSD na 7%, což tuto stranu řadí na šestou pozici v pelotonu politických stran. Za ČSSD jsou vlastně už jen TOP 09 a také Starostové, kteří by ovšem podle tohoto průzkumu pětiprocentní hranici hlasů voličů stanovenou pro vstup do sněmovny, nepřekonali.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vedoucím pelotonu stran je i nadále hnutí ANO s 32,5% preferencí. Zdá se, že i toto číslo odpovídá obecné náladě ve společnosti. Připomínám ještě průzkum obvykle nejpřesnější agentury pro výzkum veřejného mínění, TNS Kantar, pracující pro ČT, která před několika týdny zveřejnila výši volebních preferencí ČSSD na úrovni 5,5%.

V každém případě průzkum STEMu naznačuje vážnost situace, ve které se ČSSD, donedávna nejsilnější politická strana v zemi, momentálně nachází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii