Paulczynski (ODS): Vzhůru ke světlým zítřkům

04.03.2011 10:51

Vystoupení soudruha Grebeníčka a soudružky Semelové jsou z horšího soudku, to je obsah záchodku sám.

Paulczynski (ODS): Vzhůru ke světlým zítřkům

Se smíšenými pocity pozoruji politickou a mediální scénu, blogy a diskuze  pod nimi. Ty jsou vůbec většinově ukázkou výronů těch, jimž došla invence v popisování záchodkových stěn. Vystoupení soudruha Grebeníčka a soudružky Semelové jsou ještě z horšího soudku, to je obsah záchodku sám.

A je mi z toho všeho smutno. Jsem poválečný ročník v důsledku čehož jsem měl vcelku zmurvený život. Díky Gorbačovovi a Reaganovi, který ten socialistický tábor doslova uzbrojil, jsem se dočkal, že aspoň na stará kolena si užívám svobody a relativního blahobytu.

A snažím se žít na vlastních nohách, od nikoho nic nečekat. Nenastavovat ruce, brát věci jak jsou a s problémy se prát. Nepřipadá mi protilidové platit v obchodech chléb a mléko, nenapadá mne, že bych něco měl dostávat zdarma. Podivuji se názorům, že by měli platit vyšší daně ti zazobaní kapitalisté (já žádného zazobaného tedy neznám). Žil jsem celý život s následky únorových událostí, zadarmo nebylo nic jenom sliby, že přijde blahobytný komunismus, kdy bude vše zadarmo.

Když ovšem dnes poslouchám se zatnutými zuby všechny ty Paroubky, Rathy, Zaorálky, Filipy, Grebeníčky a cinty věčně naštvaných hospodských povalečů a  levicových pseudointelektuálů a mediokracii s veřejnoprávní naší-vaší ČT s  užvaněnými Moravci, Drtinovými a jinými, tak si říkám, že to znovu praskne ještě za mého života. Znovu budou kriminály, donašeči, internacionála a nezměrná psychická bída. A mladá generace je nepoučitelná a naše zkušenosti s tou bolševickou cháskou jsou prostě nepřenosné, každá generace asi musí do té močůvky spadnout...Bože,Bože...

Stačilo dvacet let k tomu, aby národ zapomenul. Národ připustí, aby pohrobci zločineckého systému mluvili do volby prezidenta, národ naslouchá jejich křiku o demokracii, národ je ochotný pochybovat o mravnosti těch, kteří proti těmto rudým zločincům v padesátých létech zvedli zbraň. Sentiment nad smrdutým rybníčkem, ve kterém si všichni pokojně tiše hnili a nemuseli se starat, zcela překryl vzpomínku na fakt, že se starat ani nemohli. To je hodně zlé. Jestli tenhle trend bude pokračovat i nadále (příští rok máme, nemýlím-li se, krajské volby), znamená to, že míra zapomění dosáhla té míry, že jsme přetočili kormidlo a k té propasti míříme zpět.

A politici všech barev  k tomu přispívají svojí nenažraností a aférami, protože velká většina si jich myslí, že politika je cesta ke zbohatnutí, nikoliv službou veřejnosti. Úplatek je nejčastější slovo v této zemi. Když chcete cokoliv zařídit na úřadě, chce-li podnikatel zakázku, musíte dát úplatek. Míra drzosti, s jakou si berou politici a jejich podržtaškové ze státních či městských firem z každé veřejné zakázky, přímo omračuje.

Vláda má plnou hubu boje s korupcí, ale myslí tím asi jen blbou obálku nějakému čičmundovi. Miliardové kšefty svých ministerských předchůdců či dokonce kamarádíčků ministrů současných jakoby do toho boje nepatřily.

Vnitrostranické války o nejvýhodnější koryto vynášejí do čela stranických buněk odzdola až nahoru podivné existence. Místo spolupráce a tahu na bránu, sbírají se drby a špína na kolegy ve vlastní partaji i na kolegy z koalice.

Slibuje se snížení státního dluhu a provádí se to růstem daní  a snížením mezd. Bumbrlíček stát živí desítky zbytečných spolků, komisí, podkomisí, ústavů a rad. A poradců a jejich poradců. Vládních zmocněnců. Pro cokoliv a ve skutečnosti na hov*o. Jen se podívejte na stránky vlády.

Návrh na zákaz komunistů to nevyřeší. To je jenom taková zástupná hra. Ve skutečnosti komunistům a jejich soft verzi v oranžové barvě preference rostou.

Celé to připomíná papiňák před výbuchem. Všude jen negativismus, pesimismus a obavy z budoucnosti. Tak si to pěkně zrekapitulujme, co všechno nám stoupá. Nezaměstnanost. Výše státního dluhu. Výše nákladů na obsluhu státního dluhu. Počet imigrantů. Náklady na sociální dávky. Počet firem v úpadku. Počet exekucí. Výše zadlužení . Daně. Míra regulace čehokoliv. Jediné co klesá je důvěra občanů v politiku.

Hlavní je klišé o rozpočtové odpovědnosti a boji s dinosaury.

A mezitím nás mainstreamová media krmí kecy o pseudokauzách našich mocných jako je golf v Dubaji. Těm je to však úplně fuk.   

A mezitím v parlamentu slintá Grebeníček v duchu odkazu Vítězného února, který je stále živý. Bojím se, že brzy nám soudruzi vytáhnou lidi na náměstí a bude se znovu zvonit klíči pod heslem "Vzhůru ke světlým zítřkům".

Opravdu toto chceme?

Psáno pro blog.iDnes.cz

Více:
Senátor přiznal, že se nepředře. Kubera mu vynadal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

15:14 Ministr Blažek: Vy jste kultivovaným způsobem dávali sůl do koaličních ran

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k insolvenčnímu zákonu