Podstawka (ANO): Příjezdová cesta na Praděd se bude rekonstruovat

17.05.2022 13:49

Kvůli pracím budou omezeny autobusy mězi Hvězdou a Ovčárnou

Podstawka (ANO): Příjezdová cesta na Praděd se bude rekonstruovat
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Silnice, kterou využívají výletníci směřující na Praděd, potřebuje opravit. Po důkladných přípravách a jednáních s úřady a obcemi může rekonstrukce začít. 

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47755 lidí
Důležitým partnerem při plánování rekonstrukce byli i podnikatelé, kteří výletníkům nabízejí služby na Pradědu a u Ovčárny. Práce na silnici začnou podle klimatických podmínek v příštím týdnu (21. kalendářní týden), podle smlouvy by měly skončit letos v říjnu. V tomto období bude mezi Hvězdou a Ovčárnou silnici možné využívat jen omezeně.

„Opravu tohoto čtyřsetmetrového úseku plánoval kraj se Správou silnic skoro 15 let. Na této komunikaci je několik míst, které jsou doslova v havarijním stavu. Hrozily zde sesuvy, které by mohl ohrozit bezpečnost výletníků, způsobit dopravní nehodu nebo výrazně zkomplikovat provoz. Rekonstrukci se zkrátka nelze vyhnout. Opravy jsou zde navíc možné jen v letním období, silnice je ve vyšší poloze horské oblasti a případné sněžení by znemožnilo nebo velmi zpomalilo práce,“ vysvětlil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a dodal, že největší část prací bude na opěrných zdech, které silnici drží v bezpečně v terénu a jsou důležité pro její stabilitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Pane Stoltenbergu, pane Fialo, brzděte, válku nechceme!

15:29 Zeman (PRO): Pane Stoltenbergu, pane Fialo, brzděte, válku nechceme!

Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že by členské státy NATO měly přehodnotit svoj…