Do Nerudové se pustili i Piráti. A hned s korupcí

30.05.2024 14:21 | Monitoring

Distancujte se! Vyzval pirátský europoslanec Danuši Nerudovou v souvislosti s projektem spojovaným s Dozimetrem. Mluví se o 50milionovém úplatku. Piráti, kteří projekt dříve podporovali, už couvají a našli prý odvahu. Ve hře znovu Redl a Dovhomilja, tentokrát ve spojení s obřím pražským projektem Nové Holešovice.

Do Nerudové se pustili i Piráti. A hned s korupcí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na besedě v Berouně

S blížícími se volbami do Evropského parlamentu nabírá na obrátkách jednak kampaň jednotlivých uchazečů, ale na povrch vyplouvají i koaliční spory mezi jednotlivými kandidáty. Důkazem budiž apel pirátského europoslance Mikuláše Peksy směrem k jedné ze špiček kandidátky STAN Danuši Nerudové. Ten ji v souvislosti se sporným pražským projektem Nové Holešovice vyzval k tomu, aby se od projektu, který má souvislost i s korupční kauzou, která je spojována s hnutí STAN, distancovala.

Pojďme ale postupně a začněme u toho, co se pod projektem Nové Holešovice vlastně skrývá.

Vizualizace projektu Nové Holešovice

 

Nové Holešovice je společný projekt města a developerů týkající se modernizace a rozvoje okolí stanice metra Nádraží Holešovice. Investice do tohoto podniku byla zamýšlena tak, že do něj Praha měla vložit pozemky za cca 200 milionů.

To ale nyní vypadá nereálně, neboť dřívější propagátor tohoto projektu, bývalý primátor a současný pražský radní pro dopravu, Zdeněk Hřib (Piráti), dává od projektu ruce pryč.

Proslýchá se, že jedním z důvodů může být vnitrostranický boj v pražské pirátské straně mezi Hřibem a Komrskovou, faktem ale je, že zakázka byla zpochybněna i v rámci kauzy Dozimetr.

Na to upozornil právě Hřib na síti X.

 

„Piráti korupci netolerují! Proto chceme definitivně očistit Dopravní podnik od Dozimetru. Ve chvíli, kdy je společný podnik Nové Holešovice spojovaný s úplatky, trváme na vystoupení města z projektu,“ napsal s tím, že je pro něj nepochopitelné, že koaliční partneři utekli před odpovědností vůči Pražanům.

Tato slova doplnil citací jednoho z obviněných z Dozimetru, který uvedl, že mu hlava celé organizované skupiny Michal Redl prezentoval dohodu, podle které měla jejich skupina dostat ze zakázky podíl 50 milionů korun.

Že nebyla ne zrovna uctivá slova o koaličních partnerech jen náhodným výstřelem do tmy, potvrdil i dnešní tweet pirátského europoslance Mikuláš Peksy, který mířil přímo na STAN a jeho kandidátku do europarlamentu Danuši Nerudovou.

 

„Danuše Nerudová a STAN se musejí distancovat od projektu Nové Holešovice, který je propojen s kauzou Dozimetr a možnými úplatky,“ napsal Peksa na úvod a následně koaličního partnera zkritizoval za váhavost a nejednoznačnost jeho postoje.

„Měli možnost, neudělali to. Radní za STAN pro odchod z projektu ruku nezvedli. Pirátská strana samozřejmě ano,“ dodal a svůj text uzavřel v konfrontačním tónu: „My máme odvahu pro boj s korupcí“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já pořád nechápu, jak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepink panter , 30.05.2024 14:35:18
může být někdo byť jen podezřelý z kšeftování s tituly a korupcí kandidátem na jakoukoli veřejnou funkci. Spíš to vypadá, že být zběhlý v korupci je podmínka pro kandidaturu do Evropských struktur.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…