Premiér Nečas: Nikdo jiný než vláda v této zemi sestavovat rozpočet nebude!

27.06.2011 21:46

Po jednání výkonné rady to konstatoval předseda občanských demokratů a premiér Petr Nečas v souvislosti se snahou vyjednavačů strany Věci veřejné otevírat debatu o státním rozpočtu na jednání koaličních špiček.

Premiér Nečas: Nikdo jiný než vláda v této zemi sestavovat rozpočet nebude!

Předseda ODS zdůraznil, že je procedurálně nepřijatelné, aby se na úrovni K9 předjednávaly kapitoly státního rozpočtu ještě před tím, než na toto téma proběhne debata mezi ekonomickými ministry a dalšími členy kabinetu.

"Ústavním orgánem je vláda. Nikdo jiný než vláda České republiky v této zemi sestavovat rozpočet nebude! To je jednoznačně dáno. A představa, že by to mohlo být jinak, to v žádném případě nepřipustíme," prohlásil Petr Nečas, který zároveň odmítl jako politicky nereálnou představu, že by mohly být zvýhodněny resortní kapitoly jedné koaliční strany na úkor resortních kapitol ministrů z dalších koaličních stran.

"Pokud v jedné rozpočtové kapitole chci přidat, tak prostě stejný objem prostředků musím nasbírat z některých jiných rozpočtových kapitol," vysvětlil Nečas. "Nemáme dalších 14 miliard zavřených někde ve skříni, které milostivě poskytneme, nebo neposkytneme konkrétnímu resortu." dodal.

Více:
Vláda bude lepit rozpočet zvyšováním správnícn poplatků

##PROFIL 211##

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…