Primátor Hrabálek: Zjednodušené PCR testování podpořili ředitelé škol i rodiče

04.01.2022 6:37 | Tisková zpráva

Stejně jako v prosinci mohou žáci hradeckých základních škol využívat nadstandardní službu, kterou je možnost okamžitého provedení PCR testu ve škole, a to následně po provedeném antigenním testu s pozitivním výsledkem.

Primátor Hrabálek: Zjednodušené PCR testování podpořili ředitelé škol i rodiče
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Výsledek by měli rodiče i škola obdržet ještě ten den, nejpozději však do druhého dne. Povinné testování antigenními testy platí zatím pro žáky škol do poloviny ledna dvakrát týdně, a to v pondělí a ve čtvrtek. Poté by měly testy probíhat jednou za týden. Rozhodnutí o testování žáků antigenními testy ve školách vychází z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. Službu okamžitého testování PCR testy ve školách sjednalo město Hradec Králové ve spolupráci s řediteli škol a společností Test do kapsy.

„Poprvé jsme tuto službu vyzkoušeli zhruba v polovině prosince a byla velmi pozitivně přijata. Zjednodušené PCR testování podpořili ředitelé škol i rodiče, kterým tímto odpadá nutnost kontaktovat dětského lékaře ohledně vypsání žádanky na PCR test nebo rezervace termínu přes online formuláře v testovacích centrech a jejich následná návštěva. Vše tak bude vyřízeno ve škole a ušetří se tak spousta času i práce,“ uvádí primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek. K využití této služby musí mít škola písemný souhlas rodičů.

Testování žáků ve školách by na základě mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví vydaného před Vánoci mělo probíhat od 3. do 16. ledna 2022 dvakrát týdně, a to v pondělí a ve čtvrtek. V dalších týdnech se pak frekvence testování sníží na jednou za týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…