Radek Rozvoral: Certifikovaná semínka a sazenice Evropské unie.

10.11.2013 20:02

Nařízení Evropské unie o osivech je další důkaz o tom, že stejně jako u nás i bruselské úředníky řídí prostřednictvím lobbistů nadnárodní společnosti a jejich kmotři.

Radek Rozvoral: Certifikovaná semínka a sazenice Evropské unie.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Jak jinak si vysvětlit, jak pomazané hlavy vymyslely to, že by se měly používat a směňovat pouze certifikovaná semínka a sazenice. Pouze proto, že proti připravovanému nařízení byl velký odpor veřejného mínění, nebudou drobní pěstitelé, zahrádkáři a zelináři pronásledováni za používání a směnu vlastních, necertifikovaných semen a sazenic. Spodní hranice toho, kdo bude muset být nakonec registrován, je firma, která bude mít deset osob a obrat dva miliony eur. Evropská unie pracuje skrze lobbistů proti nám, když svými nesmyslnými nařízeními a poplatky ničí malé a střední podnikatele, takže i konkurenci a podnikání jako takové. Celé je to postavené na hlavu a je nutné udělat něco pro to, aby tento nešvar a mohutná byrokracie Evropské unie jednou pro vždy skončila.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…