Richterová (Piráti): Cena ne zas tak velkého nákupu mi připomněla, jak moc zdražují potraviny

16.04.2022 19:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování a Velikonocům.

Richterová (Piráti): Cena ne zas tak velkého nákupu mi připomněla, jak moc zdražují potraviny
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Dnes končí čtyřicetidenní období příprav na Velkou noc a potom ráno - neděli  Vzkříšení. Dnešek, Bílá sobota, bývá dnem, kdy leckde velikonoční chystání vrcholí. Uklízí se, trouba nevychladne, pečou se tradiční mazance a velikonoční beránci, barví se a zdobí vajíčka. V minulosti se v sobotu před Božím hodem velikonočním bílily stěny světnic a celá domácnost se chystala na slavnost Zmrtvýchvstání Páně a příchod jara.

A my letos ne. Tedy, těšíme se na pěkné počasí, na výlety a přírodu, ale letos nepečeme ani neuklízíme. A bohoslužby sledujeme online. Skolila nás všechny nějaká dětská viróza, naštěstí ne covid, a já nemám sílu skoro na nic. Horečky už jsou ale snad pryč, tak aspoň, spíše sama pro vlastní vzpomínku, koukám na fotku z Velikonoc v roce 2021. To jsem pekla i s dětmi a bylo to moc fajn.

A napadají mě dvě věci. Že, i když člověku nevyjdou plány tak, jak si představuje, svět se nezboří. Jsme spolu jako rodina, máme se rádi, podporujeme se, a to je nejvíc. Ta druhá myšlenka ke svátečním dnům možná nepatří, ale když jsem nakupovala na pečení, které se nakonec nekonalo, znovu mi cena ne zas tak velkého nákupu připomněla, jak moc zdražují potraviny. A podle všech ukazatelů ještě budou. S tím musíme něco udělat, brzy.

A co vy? Podařilo se vám připravit na Velikonoce podle vašich představ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

15:14 Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závislosti České republiky na západních mocnostech