Seďa (ČSSD): Co se podařilo prosadit z volebního programu Za Hradiště

27.03.2018 21:23

Na podzim nás čekají komunální volůby a myslím si, že je třeba začít inventuru splněných slibů z jednotlivých volebních programů.

Seďa (ČSSD): Co se podařilo prosadit z volebního programu Za Hradiště
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

V říjnu to budou čtyři roky od komunálních voleb a je třeba připomenout, co se podařilo prosadit z našeho volebního programu Za Hradiště. Jsme aktivní opoziční stranou, která nejenže kontroluje stávající radniční koalici, ale podílíme se na rozvoji města. Například se nám podařilo prosadit investice do oprav a rekonstrukcí MŠ a ZŠ, ZUŠ, dětských hřišť či městských komunikací. A také se snažíme otevřít dveře MěÚ občanům města.   

Podařilo se rozšířit otevírací dobu poboček České pošty v Mařaticích a ve Štěpnicích, byla ukončena první etapa výstavby parkoviště u hřbitova v Mařaticích, byla zahájena revitalizace městských sídlišť a konečně se po letech začíná podporovat MHD.

Přes tyto pozitiva se stále nedaří prosadit výstavbu komunitního centra či podporu výstavby bytů pro mladé rodiny s dětmi, stále je nedostatek parkovacích míst a pořád nás trápí přehuštěná doprava ve městě. Zůstává nedořešena rekonstrukce bývalé věznice a městských lázní. Podle našich představ se málo investuje do zlepšení kvality životního prostředí.

Stávající radniční koalice prakticky rezignovala na rozvoj města, na řešení dopravního napojení na obchvat R50 či na obchvat Jarošova. Schází také aktivní politika proti nežádoucí migraci mladých z města či proti nedostatku kvalifikované práce. Zastavila se výsadba zeleně, revitalizace vodních ploch či zlepšení dostupnosti pro pěší a cyklisty.

Naše město má letité problémy, které současné vedení města neřeší a odsouvá do nedohledna. Příkladem jsou neustále odsouvané investiční akce, stagnace veřejných služeb či malá podpora obyvatel města. Schází koncepční přístup a větší odvaha realizovat dopravní stavby.

Postrádám také větší tlak na přátelštější a vstřícnější MěÚ vůči občanům Uherského Hradiště.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…