Sedmá bilanční cesta premiéra: V oblasti zemědělství plní vláda důležité priority

22.07.2014 18:45

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v rámci sedmé bilanční návštěvy resortů setkal 22. července 2014 v Národním zemědělském muzeu s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou. Diskutovali o plnění závazků v oblasti zemědělství z programového prohlášení vlády, znovuzavedení zelené nafty, čerpání evropských fondů, protipovodňových opatřeních a novele zákona o potravinách.

Sedmá bilanční cesta premiéra: V oblasti zemědělství plní vláda důležité priority
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka ocenil splnění vládního slibu - znovuzavedení tzv. zelené nafty, díky níž budou zemědělci opět dostávat část spotřební daně z nafty využité při zemědělských pracích. Tento vládní krok významně podpoří české potravináře a zemědělce.

Další splněnou vládní prioritou z oblasti zemědělství je prosazení novely zákona o potravinách. Tato rekodifikace se řadí mezi největší úpravu potravinářské legislativy od vstupu České republiky do Evropské unie. Novela bude více chránit spotřebitele, zavede povinnost informovat o původu potravin a také zvýší sankce za prodej nekvalitních potravinářských výrobků.

S ministrem Marianem Jurečkou diskutoval předseda vlády Bohuslav Sobotka rovněž o připraveném Programu rozvoje venkova do roku 2020, který je základem pro čerpání dotací z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova. Na podporu zemědělců, potravinářů a lesníků je připraveno zhruba 84 miliard korun.

Dalším tématem bilanční cesty byla protipovodňová opatření, která označil premiér za prioritní. Ministerstvo zemědělství by mělo dle předsedy vlády dále pracovat na přípravě, budování a na dostavbách protipovodňových zábran ve spolupráci s kraji i obcemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče