Semelová (KSČM): Nic nového pod sluncem

12.08.2014 18:13

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu obsadil v pondělí budovu pražského magistrátu. Není to poprvé, co se o činnost pražských politiků i úředníků policie zajímá. A nejen ona.

Semelová (KSČM): Nic nového pod sluncem
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Prapodivné hospodaření pražského magistrátu, neprůhledné veřejné zakázky, úniky peněz externím firmám, podivné hospodaření Pražských služeb či dopravního podniku, zvláštní okolnosti kolem Škodova paláce, Kongresového centra nebo pražského Výstaviště, rozprodávání majetku a pozemků hlavního města, napojení na různé živly pražského podsvětí a mnohé další nepravosti se do hledáčku různých protikorupčních organizací dostávaly velmi často.

Kauzy jako Opencard, kvůli níž čelí několik bývalých i současných radních, včetně primátora, obžalobě, nebo mnohonásobně předražený a stále nedokončený tunelový komplex Blanka, to je pouhý vrchol ledovce, pod nímž jsou ukryty aféry všemožných koalic i samotných stran ve vedení pražské radnice za posledních 25 let.

V zájmu občanů a rozvoje hlavního města je, aby se všechny tyto kauzy řádně vyšetřily a byla vyvozena zodpovědnost konkrétních viníků. Ale nejenom to. Do budoucna je nutno přijmout taková opatření, která korupci, podvodům a úniku peněz zabrání. Zastupitelé za KSČM to v minulosti vždy požadovali a i nyní má naše strana mnohé z těchto opatření ve svém volebním programu pro podzimní volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy. Zvolení kandidáti budou jejich uplatnění prosazovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Rusko i Čína stupňují svoje vlivové dezinformační operace. Petice proti

18:18 Exner (STAN): Rusko i Čína stupňují svoje vlivové dezinformační operace. Petice proti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dezinformacím a boji proti nim.