Senátor Hraba: Snahy o povinné přijímání platebních karet odmítám

16.07.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k o hotovosti a platbám přes platební karty.

Senátor Hraba: Snahy o povinné přijímání platebních karet odmítám
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Snahy o povinné přijímání platebních karet odmítám.

Platíte kartou? Nebo radši hotově? Obojí je naprosto v pořádku. Stejně jako právo obchodníka vybrat si, zda bude brát pouze hotovost nebo přijímat i platební karty. A tak by to mělo i zůstat.

Některým se však očividně svoboda obchodníků vybrat si způsob platby nelíbí.  Zaznamenal jsem vznik iniciativy požadující stanovení zákonné povinnosti pro obchodníky přijímat platební karty.

Nevidím důvod, proč by měl stát něco takového stanovovat a toto opravdu odmítám. Stanovení takové povinnosti zákonem by bylo jednak dle mého názoru nepřiměřeným zásahem do vztahu zákazník-obchodník, ale především by tím stát natvrdo zajistil byznys pár velkým firmám. A to je nepřípustné.

Ano, taky platím kartou a taky mi je někdy nepříjemné, že si něco nemohou koupit, když u sebe náhodou nemám hotovost. Jako zákazník mám dvě možnosti - vybrat si hotovost a nebo zkrátka u obchodníka nenakupovat, když nesouhlasím s jeho způsobem platby. Ale rozhodně nepožaduji, aby něco takového řešil stát.

Nechme lidem - zákazníkům i obchodníkům - svobodu volby, stát nemá lidi vodit za ruku při každé činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejméně 2 000 let platí , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAagar , 16.07.2023 11:48:31
Už nejméně 2 000 let platí BEZ PENĚZ DO HODPODY NELEZ!!! Ani do bordelu se nechodí bez peněz! Ale do politiky lezou celé hordy žebráků! A protože budou mít vždycky hluboko do kapsy, budou vymýšlet cokoliv, z čeho jim nakape do koryta. Podpora placení kartami je od bank, které jsou dnes jedinými pány a vládci společnosti. Z karet o tobě ví věci, které tě ani nenapadnou. Udělají ti obraz tvého života takový, jaký ti doktor neudělá, i kdyby měl pět titulů! Ještě se za transakce platí a sypou další peníze za něco, co si banky ve světě vůbec nedovolí! Tady v Havlostánu se platí židákům za to, že v jejich "úschově" máš svoje peníze 4x zdaněné. Nikde na světě nemají banksteři tolik peněz za poplatky jako v Havlostánu češsko!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…