Senátorka Vítková: Předškolní dítě v mateřské škole X předškolní dítě v dětské skupině

12.04.2021 9:09

MPSV dětské skupiny od 12. 4. neotvírá ani pro děti, které mají povinné předškolní vzdělávání. A já se ptám, jaký je rozdíl mezi předškolákem v mateřské škole a předškolákem v dětské skupině?

Senátorka Vítková: Předškolní dítě v mateřské škole X předškolní dítě v dětské skupině
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

„S dětskými skupinami dlouhodobě spolupracuji a jsem v kontaktu. Navíc minulý týden jsem jim v senátním obvodu Blansko rozvezla respirátory jako dar od Senátu. Všude jsou připraveni na otevření a těší se, že alespoň přivítají předškolní děti. Dnes jsme zjistili, že MPSV dětské skupiny od 12. 4. neotvírá ani pro děti, které mají povinné předškolní vzdělávání. A já se ptám, jaký je rozdíl mezi předškolákem v mateřské škole a předškolákem v dětské skupině?“ sděluje Jaromíra Vítková senátorka.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

MPSV vydalo až v pátek odpoledne informaci, že s účinností ode dne 12. dubna 2021 se omezuje poskytování služby péče o dítě v dětské skupině tak, že se v nich zakazuje přítomnost veřejnosti, s výjimkou dětských skupin při zdravotnickém zařízení nebo zařízení sociálních služeb, nebo poskytování služby péče o dítě pro zaměstnance těchto zařízení.

„Jsem zklamaná z přístupu MŠMT, které již tři čtvrtě roku blokuje ustanovení Stálé mezirezortní skupiny pro předškolní vzdělávání. Kdyby tato skupina (složená z MŠMT, MPSV, MF a popřípadě MZ) v současné době již pravidelně zasedala, jistě by se daly tyto důležité záležitosti operativně řešit a vyjednat dopředu. Nerozumím tomu, proč se děti, které mají povinné předškolní vzdělávání, nemohou vrátit do soukromých škol, lesních školek a dětských skupin, stejně tak jako do státních mateřských škol. Tato situace je naprosto nepřehledná, některé dětské skupiny si žádají o výjimku a chaos je čím dál horší. Takto zásadní informace v pátek odpoledne je naprosto neseriózní postup,“ říká senátorka Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.