Šlachta (Přísaha): Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat

16.06.2022 9:45 | Tisková zpráva

Politické hnutí STAN v čele se současným ministrem vnitra Vítem Rakušanem působí ve vládní pětikoalici pár měsíců, ale už má za sebou řadu kontroverzí. Zásah kriminalistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v kanceláři politika za STAN Petra Hlubučka vedla k jasnému postoji bývalého elitního policistu a předsedu Přísahy Roberta Šlachtu.

Šlachta (Přísaha): Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Skandály kolem STAN a jeho představitelů neberou konce. Ať už jde o Jana Farského a jeho půlroční studium v USA, tajnou schůzku Víta Rakušana s nyní již bývalým policejním prezidentem Janem Švejdarem nebo Stanislava Polčáka, který v březnu letošního roku rezignoval na post místopředsedy STAN kvůli požadovaným odměnám v případu Vrbětice. Nejaktuálnější kauza se týká radního Petra Hlubučka, s jehož jménem se pojí nejen nejasnosti kolem financování jeho nemovitostí ve Španělsku, ale nyní také obvinění kvůli přijetí úplatku. Během včerejšího dne došlo v kanceláři náměstka pražského primátora dokonce k policejní razii.

Vít Rakušan, předseda hnutí STAN a úřadující ministr vnitra, se k celé věci vyjádřil stručným příspěvkem na sociálních sítích. Jeho argument, aby se policii nechala dělat její práce, a zpochybnění celé kauzy kolem Petra Hlubučka rozlítila šéfa Přísahy Roberta Šlachtu, který ho neváhal vyzvat k odchodu a převzetí politické odpovědnosti.

„Nemá ve vládě co dělat. Vůbec nezvládá svoji funkci a tohle je pouze důkaz jeho naprostého selhání na všech frontách. Když k tomu přičtu, jak řeší aktuální krizi kvůli válce na Ukrajině, kdy nemáme absolutně žádný přehled o pohybu cizích osob na našem území a ztratili jsme kontrolu nad bezpečností vlastní země, mám k tomu jediné resumé. Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat. Proto ho vyzývám, aby bez dalšího prodlužování složil svoji funkci,“ uvedl Robert Šlachta.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.