Štampach (Svobodní): Nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní

28.05.2022 19:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nákupu 35 bytů od Správy zbytkového majektu Praha 3

Štampach (Svobodní): Nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní
Foto: Archiv Tomáše Štampacha
Popisek: Pražský zastupitel Tomáš Štampach (Svobodní)

Na jednání zastupitelstva hl. m. Prahy byl hned v úvodu projednáván ožehavý bod nákupu 35 bytů od Správy zbytkového majektu Praha 3, a.s. (společnost je 100 % vlastněna MČ Praha 3).

Jakožto zastupitel MČ Praha 3 se o celou problematiku obzvláště zajímám, takže jsem se pana radního Zábranského ptal, proč byly během jednoho roku dělány tři posudky, proč v rámci posudků nedošlo k fyzické prohlídce bytů, a tudíž se v cenách bytů neprojevuje, že některé jsou po kompletní rekonstrukci, atd. Radní Zábranský samozřejmě "nic moc" neodpověděl... A v závěru svého příspěvku jsem si nemohl odpustit nezmínit fb status pana starosty Ptáčka, kde se v rámci připravované volební kampaně bije v hruď, jak za jeho čtyřleté vlády narovnala koalice oblast financí a jak již není potřeba sanovat rozpočet prodejem obecního majetku.

Z mého pohledu dochází ze strany Prahy 3 k nešťastnému odprodeji bytů a finanční ztrátě. Sám mám za to, že byty nemá městská část vlastnit, ale tyto prodat formou transparentní otevřené aukce, nikoliv odprodat za cenu znaleckého posudku hl. m. Praze.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45153 lidí

Většina předmětných bytů je s nájemníky s platnou nájemní smlouvu. Asi nejenom mě bude zajímat, jak nový vlastník bude s těmito nájemníky zacházet a zda na jejich úkor nebude dělat svoji bytovou politiku. Samotní nájemníci asi teď nemají dvakrát klidné spaní.

A v neposlední řadě jsem zvědav, jak městská část naloží s příjmem 220 milionů korun za prodané byty. Nezbývá než doufat, že všechny finance "neprošustruje" do konce volebního období. Přeci jenom byty generovaly příjem zhruba 6,5 milionu korun ročně do rozpočtu, snad tedy nová koalice, která vznikne po podzimních volbách, nebude muset hned řešit výpadek této částky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

19:08 Decroix (ODS): Ideál a touha po dokonalé, soudržné rodině je tak nějak v nás všech

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.