Vondráček (Svobodní): Vládnoucí politické strany opakují staré chyby

24.05.2022 13:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k cestě z ekonomické krize

Vondráček (Svobodní): Vládnoucí politické strany opakují staré chyby
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

Řešením není volit znovu Babiše, ani hledat nového mesiáše. Řešením je volit ty, kteří nabízí skutečná řešení a nedělají po volbách opak toho, co slibovali před volbami.

„Spojovníkem Babišova hnutí ANO a současné vlády jsou krásná slova před volbami, která mají daleko k činům. Krásná slova, která znějí před volbami, ale po volbách se vzdalují realitě, přinesla před lety Andreji Babišovi téměř absolutní moc.

Zdá se, že současné vládnoucí politické strany si tento scénář nepamatují, a opakují staré chyby, které by mohly opět nahrávat hlasy Babišovi. Upínat se na tohoto falešného mesiáše by byla chyba.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Když v roce 2006 získala tehdejší ODS ve volbách jen ve Středočeském kraji přes čtyřicet procent s pravicovým programem, který sliboval nižší daně, férovost v sociálních dávkách, štíhlý stát… prostě skvělý program. Tehdejšího otce programu ale jeho strana politicky popravila a postavila na vedlejší kolej. Na Ministerstvo financí dosadila Miroslava Kalouska a ten činil přesně opačné kroky, než ODS slibovala svým voličům před volbami.

Dnešní situace nám může tehdejší situaci připomínat. Reakce Čechů by ale neměla být stejná. Babiš a podobní mesiáši nejsou dobrou cestou ze současného stavu.

Cestou je volit ty, kteří skutečně stojí o nižší daně, férovost v sociálních dávkách, štíhlý stát, svobodu jednotlivce, právní jistotu, odstraňování klacků, která stát háže lidem pod nohy atd.,“ připomněl nedávno na svém profilu předseda Svobodných Libor Vondráček.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu