Starosta Lochman: Zastupitelé dostali právní analýzy a proběhlo první setkání pracovní skupiny

15.07.2019 18:20

Jak již bylo mnohokráte řečeno, představený záměr logistického centra v těsné blízkosti města nevznikne. Záměr tří hal o velikosti zhruba 80 tisíc metrů čtverečných byl stažen již v roce 2018.

Starosta Lochman: Zastupitelé dostali právní analýzy a proběhlo první setkání pracovní skupiny
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Mnichova Hradiště Mgr. Ondřej Lochman, Ph.D. (Žijeme pro Hradiště)

 Rada města vystavila za samosprávu stopku i dalším návrhům areálu v březnu 2019. I poslední záměr PPL byl investorem zastaven a spis bude v červenci uzavřen. Co je však nového:

Začátkem května rada města pověřila architekta města vytvořením regulace pro tuto zónu, v červnu byla sestavena skupina odborníků, která navrhne další využití této zóny. Dvě právní kanceláře, Frank Bold Advokáti a David Zahumenský, advokátní kancelář, vypracovaly nezávislé právní analýzy. Obě říkají, že město má v případě pozemku, jenž je církevní restitucí, postupovat obezřetně, a pokud to bude možné, vyhnout se stavební uzávěře. Současně říkají, že město má ještě jinou šanci, jak omezit výstavbu. Aby zde však i do budoucna zůstalo pole, to bude podle nich složitější. Budoucí podoba této zóny bude tedy v následujících měsících předmětem posuzování odborníků na územní plán, urbanismus, architekturu a především právo. Právní analýzy jsou už nyní dostupné pro všechny zastupitele ze všech politických uskupení i kontrolní výbor zastupitelstva.

Začátkem července proběhlo první setkání pracovní skupinu k průmyslové zóně. Diskutovali se možné regulace průmyslové zóny. Výsledek pracovní skupiny projedná rada v průběhu července/srpna a následně bude informovat zastupitelstvo.
Pokud má kdokoliv potřebu se na situaci a budoucnost průmyslové zóny doptat, může kontaktovat starostu, místostarostu i kohokoliv z radních – telefonní čísla jsou na nás veřejná.

relatedarticles title="Psali jsme:" articles="518119,500137,415691,349537" /}

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.