Udženija (ODS): Soutěž Pečovatelka roku 2021 zná své vítěze

27.01.2022 4:33 | Tisková zpráva

Nejlepší pečovatelky a pečovatelé Česka se sešli v Novoměstské radnici v Praze 2.

Udženija (ODS): Soutěž Pečovatelka roku 2021 zná své vítěze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija na 29. kongresu ODS

Odborná porota udělovala ceny ve třech kategoriích už po deváté. Celostátní soutěž pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonie ČCE. Porota vybírá vítěze třech hlavních kategoriích: Pracovník v sociálních službách-Pečovatel/ka roku (terénní, pobytové, ambulantní služby), Sociální pracovník a Manažer sociálních služeb.
„Udělování cen nejlepším pečovatelkám roku je zároveň skvělou příležitostí k ocenění jejich každodenní práce. Práce, která je posláním. Pečovatelky a pečovatelé jsou lidé, kteří si zaslouží naši úctu a obdiv. Jsou to velcí srdcaři, kteří nepečují pouze o fyzický stav člověka, ale i o jejich duši. A to je důležitější než cokoliv jiného. Protože mám v Praze 2 sociální oblast v gesci, velmi dobře vím, jak důležitou práci odvádějí. Patří jim velké poděkování zejména za jejich nasazení v období pandemie. Byli to právě oni, kteří se o své klienty vzorně starali a zajišťovali jim maximální ochranu a péči. O to víc mě mrzí, že jsem jim nemohla poděkovat osobně,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která se na poslední chvíli musela z důvodu karantény ze slavnostního vyhlášení omluvit.

Ocenění Pracovník v sociálních službách-Pečovatel/ka roku si nakonec odnáší v kategorii Terénní služby Alena Stinková z Benátek nad Jizerou, Pobytové služby Ludmila Boháčová ze Žďáru nad Sázavou, a v kategorii Ambulantní služby Daniela Kotalová ze Slezské diakonie Nový Jičín. Manažerem sociálních služeb se stala Věra Kosinová z Pardubic. A konečně titul v hlavní kategorii Sociální pracovník si letos odnesla Lenka Vašutová z Domova pro matky s dětmi při Diakonii CČE Litoměřic.

Také Centrum sociálních služeb Praha 2 získalo v minulých letech hned několik ocenění. V roce 2015 si Michaela Pachmanová z denního stacionáře odnesla titul Pečovatelka roku v kategorii ambulantní sociální služby. V témže roce byla mezi oceněnými i Zdeňka Rakovská v oblasti pobytových sociálních služeb. O dva roky později, v roce 2017, pak titul Pečovatelka roku v kategorii pobytových sociálních služeb získala Jana Vlčková z Domova seniorů Máchova. Tento domov také ve stejném roce obhájil ocenění Značka kvality. A toto ocenění v podobě pěti hvězdiček bude ostatně obhajovat i letos v březnu.

Tyto úspěchy tak jen potvrzují špičkovou úroveň sociálních zařízení v Praze 2, kde se klientům dostává kvalitních odborných služeb i individuálního přístupu ze strany ošetřovatelek. Vysokou úroveň má i kvalita stravování, kuchařka Ivana Kazlepková z Centra sociálních služeb je toho důkazem. V soutěži o nejlepšího kuchaře/kuchařku společného stravování 2021 tj. v klání talentovaných zaměstnanců gastro provozů škol, nemocnic, domovů seniorů apod., kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR se dostala mezi desítku nejlepších. A letos míří ještě výš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…