Hřib zaútočil na ODS. Sbírka na seniorku, dluží za vodu přes čtvrt milionu

14.01.2022 12:31

Ve Strakově akademii sice sedí vládní kolegové z řad ODS a Pirátů bok po boku, ale na komunální úrovni v Praze si jdou členové obou stran tvrdě po krku. Zvlášť, když letos na podzim proběhnou komunální volby, které rozhodnou o tom, zda Pirát Zdeněk Hřib obhájí post primátora. Snad právě proto pirátský primátor udeřil na městskou část Praha 2. Na pražskou baštu ODS. Nahlédněte.

Hřib zaútočil na ODS. Sbírka na seniorku, dluží za vodu přes čtvrt milionu
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí
Ve městech a obcích je znát, že letos proběhnou komunální volby. Sotva skončila jedna předvolební kampaň, kde ještě před volbami do Sněmovny Piráti a ODS oznámili, že po volbách budou spolupracovat, klepe na dveře další předvolební kampaň a další politické střety.

Jeden v pátek 14. ledna odstartoval Zdeněk Hřib, když konstatoval, že starostka Prahy 2 Alexandra Udženija absolutně selhala. „Tohle je naprosté selhání starostky Prahy 2 Alexandry Udženije. Kde měla pomoci radnice, musí pomoci až lidé ve veřejné sbírce,“ vypálil primátor.

Zdeněk Hřib natvrdo

Co ho nadzvedlo ze židle?

Příběh, na který upozornili pražští Piráti.

„72leté seniorce z Prahy 2 způsobila vada na bojleru v obecním bytě dluh za vodu 277 754 Kč. O závadě nevěděla. Radnice pod vedením Alexandry Udženije bohužel nepodpořila náš návrh na odpuštění dluhu, který má seniorka splácet 46 let. Pomozme my,“ požádali všechny občany.

Zdeněk Hřib natvrdo

Hřib ještě dodal, že by od političky, která má na starosti mimo jiné sociální politiku, čekal aspoň trochu sociálního cítění. „Ale to bych chtěl asi moc,“ povzdechl si.

Zdeněk Hřib natvrdo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…