Úsvit-NK: Ve zprávě o extrémismu chybí Alrawi i Abbas. Chovanče, dopracuj to

31.08.2016 11:18

Dnes Výbor pro bezpečnost projednává Zprávu o extrémismu na území ČR v roce 2015. Má zásadní nedostatky, protože vůbec nezmiňuje islámskou extrémistickou scénu u nás. Šíření islámu jednoznačně poškozuje demokratický systém České republiky, což je jeden z definičního znaku extrémismu.

Úsvit-NK: Ve zprávě o extrémismu chybí Alrawi i Abbas. Chovanče, dopracuj to
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Vynechání jmen jako Hassan Alrawi, Muhamed Abbas nebo i vynechání samotného Ústředí muslimských obcí je zásadní chyba. Ministerstvo se nemůže tvářit, že u nás islámských extrémismus neexistuje a je třeba ho mít důkladně zmapovaný. Je proto budu ve středu na výboru navrhovat, abychom vrátili tuto zprávu ministru vnitra Chovancovi k dopracování,“ řekl místopředseda strany a člen bezpečnostního výboru Martin Lank.

Zajímavou informací rovněž je, že levicový extrémismus je přibližně o třetinu aktivnější než extrémismus pravicový a že mezi levicové extrémisty jsou řazeni i pro-imigrační iniciativa Refugees Welcome.

Rozdíl mezi pravicovým a levicových extrémismem okomentoval poslanec Martin Lank: „U pravicovému extrémismu jde z pravidla o verbální útoky, naproti tomu ve jménu levicového extrémismu jsou páchány i násilné trestné činy. Mnohem větší společenská nebezpečnost je tedy v levicovém extrémismu, který přecházejí od slov k činům a neštítí se ani žhářských útoků.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.